Radovi u Batajnici: Završava se nova raskrsnica i priprema teren za groblje kod Ulice braće Smiljanić

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Raskrsnica će biti završena tokom marta

U Batajnici su u toku radovi na izgradnji novog groblja, gde se radi priprema i nivelacija tla. U centru naselja radi se i nova raskrsnica na skretanju za naselje Ugrinovci, saopštava opština Zemun.

Novo Batajničko groblje obuhvata parcelu od 12 hektara na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Projektom je predviđeno, u prvoj fazi radova, da se izgradi kapela i ekonomski objekat za smeštaj radnika sa garažom za službena vozila.

Takođe, u okviru večnog počivališta biće interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a urediće se površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele. Biće napravljeni i grobovi za polaganje urne kao i "vrt sećanja", kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijar.

Projekat je inicirala Gradska opštine Zemun i žitelji Batajnice koji su svoje najmilije sahranjivali na drugim gradskim grobljima. Završetak radova se očekuje polovinom godine, čime će ovaj dugogodišnji problem biti rešen.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP "Pogrebne usluge".

Radi se i na novoj raskrsnici u centru Batajnice, kojom će se iz Ulice pukovnika Milenka Pavlovića skretati ka Šangaju, Busijama i Ugrinovcima.

Pored izgradnje saobraćajnice Nova 47, koja predstavlja nastavak Šangajske ulice i novoizgrađenog nadvožnjaka u Batajnici, radovi uključuju i rekonstrukciju Ulice pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od oko 250 metara i dodavanje saobraćajne trake.

Ulica Nova 47. dobiće i obostrane trotoare dužine 148 metara, kao i kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Radovi na saobraćajnici Pukovnika Milenka Pavlovića izvodiće se u dve faze tokom februara i marta.

Dok traju radovi, saobraćaj putničkih vozila odvija se trasom ulica: Novosadska – Katice Opačić – Jovana Brankovića.

Autobusi javnog prevoza i teretna vozila kreću se naizmenično jednom saobraćajnom trakom kroz Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića.

Potrebno je da svi učesnici u saobraćaju poštuju postavljenu privremenu signalizaciju i da se pridržavaju pravila saobraćaja.

Video: Dobre vesti za Beograđane i problem sa manjkom parking mesta

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    24. februar 2023 | 08:18

    Još samo kada bi čistili i prali ulice svakog dana bilo bi lepo. Komunalna policija ne reaguje na pozive i na mejl ove. Izvođači radova ne peru gume i pretovaruju kamione. Batajnica je prekrivena zemljom. Strašno!

  • Sasa

    24. februar 2023 | 17:17

    Što ne spomenuste rekonstrukciju OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeza". Ko Skadar na Bojani da zidaju, ko se tu sve nije nakrao para...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA