Gori Instagram zbog maltezera u busu: Vozač nije hteo da pusti Beograđanku sa psom, usledila lavina komentara

 
 
  • 53

"Uredno postoji propis koji naglašava i određuje koje životinje i pod kojim uslovima mogu da se voze u gradskom i prigradskom prevozu"

Kad njuškica uđe u gradski prevoz, nastane prava pometnja. Putnici se podele na one kojima su četvoronogi putnici preslatki i one koji smatraju da psima nije mesto u autobusu ili tramvaju. Obično se najviše pobuni vozač, a neretko padnu i teške reči, dok kuca samo mirno gleda šta se dešava oko njega i zašto je gazda nervozan.

Mali psi mogu da se voze autobusom u transporteru, a jednoj devojci koja jeste imala malog psa sa sobom, ali ne i transporter, vozač je zabranio ulaz. Po pravilu službe.

Jedna putnica požalila se na takvu situaciju na društvenoj mreži "Serbia Live Beograd", a onda je krenula žustra polemika, baš onakva kakva nastaje i "in vivo" kada se mišljenja ukrste.

"Želela bih da apelujem na sve ljude da zadrže barem malo ljudskosti u ovom tmurnom vremenu. Vozač na liniji koja vikendom u večernjim satima saobraća izuzetno retko, pod parolom da kamere snimaju, nije dozvolio devojci sa mini maltezerom da uđe, čime je primorana da čeka još 55 minuta po hladnoći. Zašto te iste kamere ne rešavaju probleme svakodnevnog razbojništva i džeparenja po prevozu? Država nam je apsolutno uređena po svakom pitanju, svaki zakon je maksimalno ispoštovan, zato je veliki prekršaj ako se ne ispoštuje i onaj po kome pas mora biti u transporteru", komentarisala je ona.

Dakle, ova putnica se samo zapitala može li se tako sitnom prekršaju, ipak, progledati kroz prste.

Pas u autobusu broj 18 Nekima ne smetaju psi u prevozu, Foto: Telegraf.rs

"Svi to znamo (pravila o transporteru), poenta poruke je drugačija", pisao je neko odgovarajući na suprotna mišljenja: "Devojka je jasno naglasila da je u zemlji toliko problema i da se vozači pozivaju na kamere kada se unese maltezer koji neće nikog dirati. I to takođe svi znamo da je ona neispravna, i ona sama to ne osporava, ali je problem što se mnogo gori problemi ne rešavaju i onda se nađe neko ko ne pušta maltezera, jer kamere snimaju".

Ali, iz ugla vozača, pas u autobusu može da donese svakakve nevolje i da mu oteža rad, a ni svim putnicima ne dopada se takav saputnik.

"Zamislite kad bi svako uneo u bus svog maltezera, rotvajlera, prase, gusku, papagaja, kosilicu, skuter ili bajs, na sve to da se zapali cigareta... Ma milina božja, a pritom taj umiljati maltezer ugrize vaše dete, ne daj bože. Vi dušebrižnici današnjih ljubimaca prvi otrčite da prijavite nas vozače i tražite odštetu za povredu, pa još pride gde vam je tu i čast i vreme oduzeto da se to plati", glasi jedna od "replika".

"Tri puta sam imao problem sa šefom, jer sam dozvolio da putnici uvedu psa, a isti je vršio nuždu u autobusu, pa je autobus morao na pranje i samim tim nije bio u saobraćaju, dok putnici čekaju. O tome koliko su odgovorni vlasnici svog ljubimca vidimo na ulici, jer je na svakih 10 metara, znate već šta...", javio se drugi vozač.

"Uredno postoji propis koji naglašava i određuje koje životinje i pod kojim uslovima mogu da se voze u gradskom i prigradskom prevozu", još je jedan od komentara.

Neki vlasnici se ne bune zbog pravila.

"Imam psa, isto maltezera, ako je pravilo da je za ulazak u autobus potreban transporter, zašto ne bi to praktikovali i izbegli ovakva pisanja. Ja sam svog psa vozio avionom u transporteru, pritom sam ranije morao da najavim da imam u prtljagu psa, iako pas ima ispod 5 kilograma", napisao je jedan pratilac.

Naravno, javili su se i oni koji brane vlasnicu psa.

"Da ne pričamo o tome šta sve vozači rade, što ovde isto objavljuju i nikom ništa, naravno, jer im se može i oni to znaju, jer već sada nema vozača", jedan je od komentara.

Video: Uz njegovo umilno zavijanje, neće vam teško pasti nijedna vožnja gradskim prevozom

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    19. decembar 2022 | 21:43

    Keru nije mesto u autobus. Kraj price

  • Lina

    19. decembar 2022 | 21:45

    Dakle ovi što imaju pse su totalno izgubili svaki kriterijum, i ne mogu da shvate da ne moraju svi da trpe njihove ljubimce. Ako su psi vaša deca meni nisu i ne želim u busu da mi lete dlake i da slušam lajanje.

  • Bob

    19. decembar 2022 | 21:58

    Kakvi psi u autobusu...neka ide pesaka,najbolje da zivotinja bude u rangu sa ljudima...bolesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA