Novo savetovalište za dijabetes u Mirijevu otvoreno posle 10 godina

 
 ≫ 
  • 0

Radno vreme ambulante je od 7 do 20 časova

U Domu zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu posle 10 godina počela je sa radom ORL ambulanta i otvoreno je novo Savetovalište za dijabetes, rekla je za Tanjug v.d direktorka DZ Zvezdara Aleksandra Mitrović.

- Ambulantnu smo otvorili je zahvaljujući donaciji Telekoma Srbije i zahvaljujemo se gospodinu Vladimiru Lučiću što su nam izašli u susret. Savetovalište za dijabetes radiće u ogranku Mirijeva Doma zdravlja Zvezdara, dok će drugo savetovalište raditi u centrali Olge Jovanović 11. ORL ambulanta je do sada radila samo u našoj centrali, a u ovom ogranku Mirijeva se leči više od 60.000 ljudi, od toga 20.000 dece. Od kada je ambulanta počela sa radom dnevnom bude oko 60 pregleda i potrebe su velike - rekla je Mitrović.

Ona je navela da je radno vreme ambulante od 7 do 20 časova, a radi se u dve smene sa dva lekara specijaliste ORL.

- Ovo je veliki pomak za građane opštine Zvezdara, ali i šire budući da izabrane lekare našeg doma zdravlja biraju i okolne opštine kao što su Palilula, Vračar, Kaluđerica, odnosno Grocka. Savetovalište će raditi na dva punkta i u centrali Olge Jovanović 11 i u ogranku Mirijevo - rekla je za Tanjug Jelena Vukotić, načelnik Službe Opšte medicine DZ Zvezdara.

Ona je rekla da se nada da će Savetovalište za dijabetes uskoro prerasti u Centar za preventivu i lečenje dijabetesa.

- U današnje vreme, zahvaljući donaciji koju smo dobili od generalnog direktora Nikole Tomaševića iz Instituta Mihailo Pupin, tako i države, naši pacijenti se leče najsavremenijim metodama lečenja koji se primenjuju u svetu - rekla je Vukotić.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA