≫ 

Deca na Voždovcu prolaze pored smeća dok idu u školu: Bahati pojedinci bacaju otpad gde stignu

Đubre se baca svuda, a kante se ne prazne

  • 7

U blizini osnovne škole Milan D. Milićević u ulici Borivoja Stevanovića na Voždovcu nalazi se ogromna količina pobacanog smeća.

Na fotografijama koje su objavljene na Fejsbuk stranici Moje naselje vide se velike količine razbijenih staklenih flaša koje su pobacane duž ograde parkinga.

Đubre se baca i pored stepeništa, a na jednoj fotografiji se vidi kako je kesa sa ambalažom stavljena na kantu koja je prepuna i koja se očigledno ne prazni.

JKP Zelenilo Beograd: Radovi čišćenja se planiraju sutra

Iz JKP Zelenilo Beograd kažu za Telegraf.rs da su radovi na čistoći predmetne lokacije bili pre dva dana, kao i da su planirani za sutra.

- Obaveštavamo Vas da su radovi na čistoći predmetne lokacije bili pre dva dana i planirani su za sutra. Problem je taj što parkovske đubrijere nisu predviđene za odlaganje kućnog otpada i kabaste PVC ambalaže. Građani svakodnevno ostavljaju kućni otpad iako su kontejneri JKP “Gradska čistoća” u neposrednoj blizini ( ne dalje od 50 m) , a prilikom večernjih okupljanja u parku, mlađi sugrađani ostavljaju velike količine limenki i PVC ambalaže i zato se stvaraju velike količine smeća. Navedeni problem smo probali da rešimo postavljanjem većeg broja đubrijera , ali se količina đubreta na predmetnoj lokaciji povećavala. Tada smo na zahtev građana postavljene đubrijere sklonili. Jedino rešenje je da se za kućno smeće i kabasti otpad koriste kontejneri u neposrednoj blizini parka, a parkovske đubrijere za sitan otpad čemu su i namenje - rekli su iz ove institucije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    1. septembar 2022 | 10:54

    Uvece se skupljaju i piju,lome flase,prave haos,sta radi komunalana?Zvali smo ih i naravno ne dolaze,da zivimo na Vracaru sigirno bi dosli!

  • Ista ta deca

    1. septembar 2022 | 15:36

    Ga i bacaju. Nemojte molim vas,nema smisla..........

  • Ena

    1. septembar 2022 | 18:44

    Kud god se okrenes smetliste ,na autonuskim stajalistima van grada nigde kanta nema ,drenazni kanali puni plastike i limenki ne pokoseni .Samo se po centru grada cisti a ostalo nije vazno .Pitam se za sta sluzi gradska cistoca SAMO ZA GRAD A samo ime kaze !Naravno niko nam nije kriv sto nemsmo osnovnu kulturu i samim tim ni deca nisu vaspitana pa nam je smece preplavilo okruzenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA