Fijakerijada ulepšala jubilarni "Trofej Vidovdana"

 
  • 1

U sklopu 30. jubilarnog "Tofeja Vidovdana 2022" danas je održana fijakerijada u organizaciji Gradske opštine Palilula i Konjičkog udruženja "Borčanac", u blizini terena FK BSK Borča i šetališta pored kanala Vizelj

Veliki broj posetilaca, posebno dece, je uživalo u takmičenju, koje je obuhvatalo izložbu konja i reviju paradnih zaprega.

Najboljima su nagrade uručili predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i predsednik Skupštine opštine Palilula Dragoslav Šolak.

Prilikom otvaranja manifestacije član Veća opštine Palilula Dejan Cvetković je zahvalio Konjičkom udruženju "Borčanac", što je uz podršku GO Palilula posle 12 godina organizovana Fijakerijada u Borči. Poručio je, da će GO Palilula i ubuduće podržavati ovu manifestaciju, kako bi postala tradicija na levoj obali Dunava.

Fijakerijada, GO Palilula Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

Na Fijakerijadi su učestvovali konjički klubovi i vlasnici konja iz cele Srbije i na prikazanom takmičenju predstavili tridesetak konja pojedinačno i isto toliko u zapregama sa dva, tri i više konja.

Stručni žiri je ocenjivao gracioznost, lepotu konja, njihov hod, držanje, reagovanje na komande, ponos, kao kategorije koje se boduju kod konja takmičara.

Mali folkloraši KUD "Borčanski opanak" predstavili su se svojim programom na otvaranju manifestacije.

Fijakerijada, GO Palilula Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

(Telegraf.rs/PR)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    19. jun 2022 | 22:47

    До сада један од лепших ако не и најлепши догађај на левој обали Дунава,у организацији Општине Палилула.Верујем да је ово само један у низу догађаја, које ће ово лето да организује Општина Палилула за своје грађане.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA