Gak o slučaju Nauma kog je vrtić ipak ispisao: Tražićemo da im se oduzme licenca a dečak će ići u državni

 
 

Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić, izjavio je gradski sekretar Slavko Gak

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak reagovao je odmah na vest o malom Naumu Jovanoviću (4) koji je zbog smetnje u razvoju danas i zvanično ispisan iz vrtića. 

Naum će, kako je najavio Gak, biti upisan u državni vrtić gde će sa njim raditi profesionalci, a privatni vrtić će snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa – rekao je Gak.

Кako je istakao, u pomenutom privatnom vrtiću nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da, kao ustanova koja se bavi decom, pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

– Neophodna je svaka moguća pomoć i profesionalnost u radu sa decom sa razvojnim problemima, ovakvi slučajevi su nedopustivi i moramo ih sankcionisati kako se ne bi ponavljali – rekao je Gak.

"Naša druga kućica" je već treći vrtić koji izbacuje Nauma, a baš u njemu je, priča njegova mama, Naum najviše napredovao, zavoleo drugare, a i oni njega.

- Jeste zavoleo drugare ovde, ali posle svega shvatam da to više nije dobra i bezbedna sredina za njega. Sada nam preostaje da pričamo sa defektologom i da vidimo kako je za Nauma najbolje da postupamo u narednom periodu - rekla je Jelena za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskren

    1. april 2022 | 16:18

    Najveca greska savremenog obrazovanja je inkluzija.Treba da postoje kao nekad specijalna odeljenja i za zabaviste i za skolu.

  • Dosta vise

    1. april 2022 | 16:05

    Ja sam majka 5oro dece i jedno ima autizam. Nikada nisam pravila problem zbog toga. Moje dete ne ide u vrtic. Ja sam se pomirila sa tim. Imamo organizovana druzenje, mi mame sa decom sa posebnim potrebama. Tu se svi razumemo. Druga deca idu u standardni vrtic i skole. Nazovite stvari pravim imenom i to je to.

  • Roditeljski bezobrazluk na delu

    1. april 2022 | 17:48

    Davno, u osnovnoj školi gde sam radila, za njih nekolicinu koji očigledno nisu bili za redovnu školu, ilegalno je formiralno odeljenje koje je kobajagi radilo po redovnom programu, iako je u školi postojalo specijalno, ali roditelji su bili protiv. Sa ovakvom decom ne mogu da rade obični vaspitači i nastavnici. I nadležni I roditelji to dobro znaju, ali se svi prave ludi. Stvarno rešavanje problema je mnogo skuplje i komplikovanije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA