Poliklinika u Obrenovcu dobila novu opremu

 
 ≫ 
  • 0

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Obrad Isailović izrazio je zadovoljstvo zbog nove opreme

U dijagnostički centar Obrenovac stigla je nova oprema - novi multislajsni skener koji će u mnogome olakšavati budući rad te zdravstvene ustanove.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je novi skener dobijen kao donacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i dodao da će zahvaljujući novoj opremi, stanovnici koji nemaju zdravstveno osiguranje imati priliku da se pregledaju, prenosi Tanjug.

- Nekoliko koraka nas deli od prijema novih pacijenata u novoj poliklinici, a prvi je da se rendgen blok koji je sada dobio ove moćne mašine i aparate primi od strane instituta Vinča - rekao je Čučković.

Druga stvar je konkurs za prijem medicinskog i nemedicinskog osoblja koji će opsluživati specijaliste sa KBC-a Zemun, naveo je i izrazio nadu da će taj proces biti završen tokom aprila i maja.

- Nakon dozvole iz Ministarstva zdravlja, odnosno zdravstvene inspekcije ovaj objekat će početi da radi i prima nove pacijente. Dogovor je da radi u jednoj smeni i da se u ovih 11 ambulanti može pregledati do 50 pacijenata dnevno, što će na godišnjem nivou iznositi onaj broj ljudi koji odlazi u Beograd na preglede - rekao je Čučković, navodi se na opštinskom sajtu.

Na taj način, dodao je, Obrenovčani će imati nivo komfora i zdravstvene zaštite koji do sada nisu imali.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Obrad Isailović izrazio je zadovoljstvo zbog nove opreme, navodeći da je Obrenovac na to čekao desetinama godina.

- Pored radiološke i skener dijagnostike, rendgena i mamografije mi ćemo ovde imati ukupno 11 specijalistickih pregleda. Sve preglede zbog kojih su naši pacijenti morali da idu u Beograd, sada će moći da obave ovde i u mnogome ćemo olakšati pristup pacijentima - naveo je Isailović.

Kako je rekao, za sve ljude koji nemaju zdravstveno osiguranje trudiće se da organizuju dane u nedelji kada će raditi bitne preglede za njih.

- Znači sve ono što im je potrebno, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje - naglasio je Isailović i dodao da će nova poliklinika raditi pod pokroviteljstvom Kliničko-bolničkog centra Zemun.

Video: Porast broja studenata sa gripom

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA