Unuci veruju da im je baka pretučena u domu, oglasilo se Tužilaštvo: Kakav će biti epilog priče sa 2 verzije?

 
 
 ≫ 
  • 18

Korisnica Doma za stare "Palma" u Beogradu G. B. (87) iz ove ustanove puštena je sa modricama na rukama i ogrebotinama po licu

Korisnica Doma za stare "Palma" u Beogradu G. B. (87) iz ove ustanove izašla je sa modricama po rukama i ogrebotinama na licu, a njeni unuci sumnjaju da je baka pretučena. Čitav slučaj prijavljen je policiji, a o svemu je obavešteno i Drugo osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Beogradu.

Iz ovog tužilaštva navode za Telegraf.rs da su upoznati sa činjenicom da je nadležnoj policijskoj stanici prijavljen slučaj eventualnog zlostavljanja korisnice Doma od strane zaposlenog/zaposlenih radnika.

- Tim povodom kontaktiran je dežurni zamenik javnog tužioca, koji se izjasnio da je potrebno da policijski službenici prikupe sva potrebna obaveštenja, o kojima će potom obavestiti dežurnog zamenika javnog tužioca radi donošenja odluke da li postoje osnovi sumnje za da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, u kom slučaju će biti naloženo da se krivična prijava dostavi tužilaštvu - navode iz tužilaštva.

Kako dodaju, do današnjeg dana, utvrđeno je da u Drugom OJT u Beogradu nema zavedenih krivičnih prijava protiv ma kog lica zaposlenog u Domu za stare "Palma magnolija" ili u kojoj se kao oštećena navodi G. B. (87).

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navode da njihova inspekcija postupa u skladu sa svojim nadležnostima povodom slučaja doma "Palma Magnolija".

Dve verzije priče

Unuci bake G. B. ispričali su za naš portal da su hteli da odvedu baku u državni dom za stare na Bežanijskoj kosi, ali da im je iz "Palme" najpre rečeno da ne dolaze jer baka ima urinarnu infekciju i temperaturu, kao i da pije antibiotike.

Jednom od unuka to je bilo sumnjivo, te je ponovo pozvao dom i rešio da ode tamo. Druga zaposlena mu je, kako je ispričao, rekla da se ne iznenadi, jer baka ima modrice po rukama.

- Odmah je, posle tog razgovora, otišao tamo, a najpre mu nisu dali da je vidi. Kada je ipak ušao u dom, video je da baka ima modrice od laktova do šaka na obe ruke i ogrebotine po licu - ispričao je jedan od unuka G. B.

Kako je dodao, baka jeste dementna, ali ume vrlo razgovetno da priča i svesna je svega.

- Rekla nam je da ju je jedna sestra tukla mokrim peškirom, a druga ju je udarala po glavi i licu - rekao je uznemireni unuk dodajući da je njegova baka nekadašnja učiteljica koja je učila veliki broj generacija.

Slučaj su odmah prijavili policiji.

Vlasnica Doma za stare "Palma" iznela je za Telegraf.rs svoju verziju priče.

- Sredinom februara je jedna korisnica u dom donela vaške. Svi su počeli da se češu, a to se brzo širi, bio je to veliki problem za dom. Kupili smo šampon protiv vaški i njime tretirali sve korisnike. Među njima je bila i G. B. Jedna od zaposlenih je nanela taj šampon G. B. na glavu, koji se, inače, drži pola sata. Šampon je baki upao u oči, pa je počela da viče, vrišti i da beži iz kupatila - započinje vlasnica doma.

Kako kaže, radnice su morale da reaguju i da je zadrže, kako bi joj isprale šampon iz očiju.

- To je čist otrov, mogla je da oslepi i zato su sestre, da bi joj isprale oči, morale da je stisnu za ruke i drže. Tako su nastale te modrice na njenim rukama - objašnjava naša sagovornica dodajući da nije bila u domu kada je izbio ovaj incident.

Na pitanje otkud baki ogrebotine po licu, vlasnica odgovara:

- To se ona ogrebala kada je pokušavala da skloni kosu sa lica.

Video: Muškarac napao dete u Železniku: Snimak šamaranja maloletnika na ulici pred drugarima

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    15. mart 2022 | 19:47

    Šampon za vaške ne može da oslepi.Nije smela da ostane sama u kupatilu,znači vlasnica laže.Ali ima boga, samo polako.

  • Bole

    15. mart 2022 | 20:25

    Ja ne mogu da verujem gde ce im srce i dusa … Tuga do neba kako stari prozivljajaju svoje zadnje dane na ovom svetu …

  • BOBA

    15. mart 2022 | 20:14

    Dom za stara lica je postao horor za starije,setimo se smrti starice u domu na Petlovom brdu,vezali je i držali u podrumu i to bez vode,sva modra i dehidrirana izvedena i stavljena u drugi dom gde je sutradan preminula,primaju više nego što osoblje može da opsluži,dobro prolaze samo zdrave i pokretne osobe,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA