Sraman prizor na Novom Beogradu, klupica zatrpana smećem: Svako ko sedne, samo sruči svoj otpad na zemlju

 
 
 ≫ 
  • 26

Nečija namera da ovde postavi klupicu za sve koji bi da predahnu, izgleda da je donela više štete nego koristi

Jedan drveni sto sa klupicama u Bloku 70 - mesto kao poručeno za predah taksista i prolaznika koji bi naručili neku hranu u obližnjem kiosku. U stvari, tako bi bilo kada bi se ljudi lepše odnosili prema ovoj klupici. Ona je sada pretrpana smećem i čitav "štek" pretvorio se u mini deponiju.

Mislili smo da je to do Dana zaljubljenih. Možda nekome bacanje smeća ne kvari romantiku, pa se jelo i pilo... Ali, kako nam kažu taksisti, takva slika je redovna pojava.

Reč je, inače, o prostoru koji je stešnjen između radnjica i uređenog blokovskog prostora. Na njemu se nalaze neki veliki betonski poklopci, a tu je i jedan pokretni toalet. Sve to zajedno izgleda poput onih budžaka na napuštenim mestima, koji se samo pune smećem.

- To ne čisti niko, samo mi taksisti kada se organizujemo. Kažu da niko nije nadležan... Tu se skupljaju noću, kupuju hranu i jedu, a za sobom ne počiste. Ostavili su im i neku kantu, ali je ona ubrzo odneta. Mi taksisti uvek nosimo kesu za smeće - pričaju nam taksisti sa obližnje stanice.

U lokalu brze hrane pored ovog rugla kažu da ne znaju ko pravi smeće.

- Mi naš deo održavamo - ispričala nam je radnica.

Nečija namera da ovde postavi klupicu za sve koji bi da predahnu, izgleda da je donela više štete nego koristi. Slika i prilika odnosa prema javnom dobru, odnosno prema jednom kutku koji je ničiji i svačiji.

Video: Ekološka katastrofa: Jezero Ćelije se puni smećem

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    15. februar 2022 | 14:23

    Ovo je slika nase omladine danas, 90 posto njih...

  • Fedja

    15. februar 2022 | 14:38

    Na zalost na Novom Beogradu je previse otpada i smeca na bloku 65, na bulevarima , na potezu od krematorijuma prema Kvantasu i E75. Mislim da vec dugi period niko nije cistio taj potez a smeca je sve vise i vise. To smo mi, takvi smo - neuredni i kad se neko uhvati da ostavlja smece na nedozvoljenom mestu kazna bi trebela biti tolika da mu nikad vise ne padne na pamet da to cini.Ili da kao drustveno korisni rad bude ciscenje divlje deponije i odlagalista smeca.

  • Bekam

    15. februar 2022 | 14:28

    Bitno je samo da vam Rio Tinto smeta,a tako izgleda obala svake reke,i skoro svaki park. To je ta nasa kultura i nevaspitanje. SRAMITE SE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA