Uvedena dežurstva zbog hladnog talasa: "Svako lice koje se zatekne na ulici biće adekvatno zbrinuto"

 
 ≫ 
  • 2

Stručne službe centra pojačale su rad na terenu u cilju preduzimanja mera iz oblasti socijalne zaštite

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog svim ustanovama socijalne zaštite da uvedu dežurstva 24 časa i organizuju hitna zbrinjavanja ugroženih građana usled hladnog talasa, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

U svim odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad obezbeđeno je dežurstvo stručnih radnika koji su u pripravnosti 24 sata za potrebe neodložnih intervencija.

Stručne službe centra pojačale su rad na terenu u cilju preduzimanja mera iz oblasti socijalne zaštite – zbrinjavanje kako dece tako i odraslih u prihvatilištu za lica koja se zateknu u stanju socijalne potrebe.

Svakodnevno se obilaze mesta za koja postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici. Ovim putem pozivaju se građani da ukoliko primete ova lica, o tome

obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da je u cilju zaštite interesa korisnika pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd,

Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda, Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

– Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega. Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas, nikog nećemo ostaviti na ulici a svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija – zaključila je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Centar za beskućnike radi od 11 do 14 časova

Centar za beskućnike u Solunskoj broj 14 u Beogradu radiće od 11 do 14 časova uključujući i vikende, rekla je sekretar Crvenog krsta Stari Grad Nevena Živić.

Dnevni prihvatni centri za beskućnike veoma su neophodni kada su ovako niske temperature. Zaposleni su produžili radno vreme i povećali kapacitete kako bi prihvatili sve one kojima je to neophodno.

Sekretar Crvenog krsta Stari Grad Nevena Živić rekla je za RTS da su povećali kapacitete u smislu radnog vremena i Centar će raditi od 11 do 14 časova uključujući i vikende što do sada nije bio slučaj.

- Tako će sva lica bez krova nad glavom moći i subotom i nedeljom moći da dođu u naš centar i da dobiju obrok, da se sklone sa zime i ako im je potrebno nešto od garderobe -  navela je Živićeva.

Apelovala je na građane da ako zateklu neko lice bez krova nad glavom mogu da ga upute na adresu Solunska broj 14 koja se nalazi u Opštini Stari Grad i sve informacije mogu da dobiju kontaktirajući Crveni krsta Stari Grad i Crveni krst Beograd.

Dodala je da što se tiče polovne garderobe za sada imaju, ali nikada nije na odmet topla garderoba koju građani mogu odneti u Solunsku 14.

- Crveni krst Beograda i Palilule su napravili vodič za sva lica bez krova nad glavom -  navela je Živićeva.

Video: Sovilj: Slede nam četiri ledena dana u nizu

(Telegraf.rs)

Video: Zakucao se u banderu, prednji deo automobila uništen: Saobraćajna nezgoda na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA