≫ 

Češljaju Savu, uključili se i ribari, ustupili sonar, DNK rešava nestanak? 6. dan potrage za momkom iz Splita

Još nije pronađen ni taksista za kog se veruje da je poslednji video Splićanina

  • 15

Osvanuo je i šesti dan potrage za mladićem iz Splita, koji je u noći između 30. i 31. nestao u Beogradu, nakon što je istračao iz kluba "Gotik". Nestanak Mateja Periša (27) i dalje je misterija, a u Beogradu je danima i njegov otac Nenad, koji je stigao iz Splita. U ovom trenutku na Savi su dva brodića i čamac koji uklanja grane koje je voda nanela ispod šetališta.

Rečna policija u saradnji sa građanima nastavlja potragu za Splićaninom Matejem Perišem. U potrazi pomažu i ribari koji su  Rečnoj policiji ustupili sonar.

Uz pomoć najsavremenijeg sonara pretražuje se korito reke Save. U pitanju je sonar koji napreciznije detektuje sve nepoznate predmete pod vodom. Temperatura Save je trenutno oko 7.5 stepeni, dubina vode oko 7 metara, a pod vodom je tzv. nulta vidljivost.

- Ribari koji zbog ribarenja poseduju sonar priključili su se potrazi i ustupili ga policiji. Svi su potreseni nestankom mladića i žele da pomognu koliko je to moguće. Potraga na reci nastavljena je i od jutros, čamci i brodići patroliraju sve vreme - kaže dobro upućeni izvor, a prenosi Kurir.

Više javno Tužilastvo u Beogradu obavešteno je o svim merama i radnjama iz njihove nadležnosti koje se odnose na potragu za 27. godišnjem mladićem iz Splita, saznaje Pink.rs.

U pitanju su DNK naredbe za izuzimanje tragova koji bi trebalo da doprinesu sklapanju mozaika i rasvetljavanju misterioznog nestanka Mateja Periša.

VJT tesno sarađuje sa policijom.

Mateja od trenutka prijave nestanka traže policija, ronioci, ali i spasioci Mreže za opasnost Srbije. Potraga je sinoć trajala do 18 sati, kada je prekinuta zbog mraka i otežanih uslova.

Poslednja dva dana pojavili su se snimci, na kojima se navodno vidi kako Matej istrčava iz Gotika, zaustavlja taksi, trči ovo sat vremena, i navodno pliva u Savi.

Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije rekao je ta Tanjug da su ekipe pretražile kompletan deo uz reku, doslovno sve objekte.

- Ne postoji vremenski period u ovakvoj situaciji da vi možete da očekujete ili iščekujete da se desi nešto konkretno. To je stvar hemije, stvar prirode, kako će voda i ostali hemijski procesi u telu da odrade nešto - kaže Jončić.

Najteže je porodici nestalog mladića:

- Čekamo nešto, a ne znamo koliko ćemo čekati, ni kakav će biti ishod. Nedostaje mi sin, moj smisao života. Čovek sam koji sve razume i da život nije jednostavan, ali ovo stanje ne bih poželeo nikome, ni najgorem čoveku - rekao je Matejev otac za Blic.

Kako kaže, od kada je stigao u Beograd na vezi je sa nadležnim institucijama, međutim za sada nema nikakve informacije o tome gde bi mogao da bude Matej.

Na jednom od snimaka na kojima se navodno vidi Splićanin Matej Periš (27) nakon što je istrčao iz kluba "Gotik", vidi se i kako pokušava da zaustavi taksi, ali ga taksista ne pušta u vozilo. Bivši inspektor za otmice i iznude, Slobodan Mišković, kaže da bi trebalo naći taksistu, jer je on verovatno poslednja osoba koja je videla mladića pre njegovog nestanka.

- Možda bi i moglo da se porazgovara sa njim, vidi se da on nije hteo da ga primi u vozilo, da li je imao mušteriju u vozili ili ne. Niša tu nema bitno, ne bi škodilo da se nađe taj taksista, možda je on poslednja osoba koja ga je videla i da opiše njegovo stanje - rekao je Mišković.

Video: Ovako ronioci pretražuju reku u blizini mesta gde je nestao Matej iz Splita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    5. januar 2022 | 10:25

    Sta taksista moze da pomogne, videli smo na snimku, jedino ako mu je mladic nesto rakao.....Drugo??? Iskreno, ko bi otvori vrata onakvoj osobi.

  • Acko

    5. januar 2022 | 15:59

    Sramota da recna policija nema sonar,nego mora da se pozajmljuje od ribara.

  • X 365

    5. januar 2022 | 10:25

    Na hiljade ljudi nestane misterijozno u svetu . Vreme je da shvatimo da nismo sami ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA