Vraća se trola 19 do Slavije: Uskoro tender i za nove trolejbuse, imaće jednu specifičnost

 
 
 ≫ 
  • 1

Građani su se okupili u velikom broju i iznoseći svoje probleme

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas u 18 sati počeo je razgovor sa građanima Konjarnika u MZ Stevan Sinđelić.

Vesić je saopštio građanima da će od 4. januara 2022. godine ponovo saobraćati trolejbuska linija 19, od Konjarnika (okretnica linija 31 i 17) do Slavije.

Nakon praznika očekuje se i tender za sukcesivnu nabavku 80 novih trolejbusa, a ono što će biti novina jeste da će trolejbusi imati mogićnost da voze i u slučaju nestanka napajanja električne energije, odnosno da imaju autonomno napajanje iz akumulatirskih baterija. To, teoretski, otvara mogućnost i za izmene trasa ili produženje linija, pa i skidanje mreže u pojedinim delova grada.

Građani su se okupili u velikom broju i iznoseći svoje probleme. Bilo je reči io zelenim površinama, parkićima, uređenju naselja, ali i fasada. Kao jedan od problema građani su izneli problem vremešne fasade u soliterima Rudo 1, 2 i 3.

Građani su se požalili i na buku, između ostalog na buke iz toplana. Inspekcija će izaći na teren i ukoliko je buka iznad dozvoljene u gradskoj toplani, inspekcija će, kaže Vesić, naložiti mere.

Grad će od prvog januara, kazao je Vesić, moći da mere buku i kažnjavaju one koji buku stvaraju, a to važi i za gradske komunalne službe. Gradske službe imaće specijalne aparate za merenje buke, pa neće biti potrebno da pozivaju ovlašćene agencije da to čine za potrebe inspektora.

Vesić je istakao da MZ treba da se rekonstruiše i da se u njoj otvori uslužni centar i šalteri važnih gradskih i republičkih institucija.

Tu bi mogo da se nađe i klub za penzionere, da se organizuje folklor, manifestacije, mesto gde će ljudi da se okupljaju.

Najpre bi opština trebalo da napravi projekat rekonstrukcije ovog objekta.

Video: Da li će i za gradski prevoz biti potrebne kovid propusnice?! Evo šta trenutno kaže Krizni štab

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С-17

    24. decembar 2021 | 19:23

    Ја не знам што су је и укидали? Та линија ће смањити гужве у 29 -ци .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA