Sneg oborio više od 300 stabala u Beogradu, čupano iz korena: Samo danas "Zelenilo" ima 500 novih zahteva

 
 
 ≫ 
  • 5

Drveće je juče padalo u celom gradu, gotovo da nije bilo mesta gde stablo nije palo na automobile, negde ga je sneg "počupao" iz korena

Sneg je u Beogradu oborio više od 300 stabala, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Pala je 41 bandera javne rasvete, EDB-a, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo.

Drveće je juče padalo u celom gradu, gotovo da nije bilo mesta gde stablo nije palo na automobile, a ono je čak čupano iz korena.

Kako je izjavio Vesić, preduzeće "Zelenilo Beograd" imalo je juče 205 intervencija, a već danas imaju 505 novih zahteva zbog velikih stabala koji su pali, ili velikih grana.

- 161 intervencija je bila na javnim mestima. Prema našim informacijama, palo je preko 300 stabala na teritoriji grada - rekao je Vesić.

On je dodao da su ekipe na terenu i da uklanjaju drveće i bandere, kako bi javni prevoz mogao nesmetano da funkcionišu.

Sneg je juče kidao i strujne kablove, pa je park na Banovom brdu bio pun njih.

On je u gostovanju na TV Pink precizirao da je od jutros bilo skraćeno devet gradskih linija i 13 prigradskih linija, a da su 2 linije u međuvremenu puštene.

Najgore je u Obrenovcu

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je najteža situacija trenutno u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja. Naglasio je da je stalno u vezi sa predsednikom opštine, te da vode sada ima, a da je akcenat na tome da se reši situacija u TENT-u, kako bi ova opština dobila grejanje.

Vesić je apelovao i na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i poslovnog prostora i zamolio ih je za razumevanje jer „u situaciji elementarne nepogode ne može sve odjednom da se završi”.

Video: Sneg pokidao strujne kablove: Popadali u park na Banovom brdu

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    13. decembar 2021 | 10:22

    Suplji smo na sve strane..niko neradi svoj posao.

  • M-78

    13. decembar 2021 | 10:15

    Samo 300....

  • Djole

    13. decembar 2021 | 10:59

    To je tako kad se dodeljuju poslovi po ….. liniji. Sve se to na kraju vidi ali šta vredi kad je nama pamćenje od danas do sutra. Sreća pa niko nije nastradao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA