120 kamiona na ulicama Beograda: Na terenu 380 komunalnih radnika čisti grad da bi bio prohodan

 
 ≫ 
  • 3

Oni su 24 sata na terenu

Kamioni za čišćenje ulica od jutros imaju pune ruke posla, a na terenu je trenutno njih 120. JKP „Gradska čistoća” usled snežnih padavina radi pojačanom dinamikom. Ekipe su u protekla 24 sata konstantno na terenu raspoređene na deset beogradskih opština koje su u nadležnosti ovog preduzeća, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Kako se navodi, od jutros je na terenu 380 komunalnih radnika, 50 transportnih vozila i deset radnih mašina angažovanih na uklanjanju snega i posipanju soli.

U trećoj smeni je 180 komunalnih radnika uklanjalo sneg sa prilaza pešačkim prelazima, autobuskih stajališta, javnih stepeništa, trotoara širih od pet metara i čistili sneg u pešačkim zonama.

Ekipe su nastavile i sa posipanjem soli kako bi se sprečilo formiranje leda.

Osim ljudstva angažovana je i mehanizacija, pa su na beogradskim ulicama tokom noći bila 33 transportna vozila i sedam radnih mašina JKP „Gradska čistoća”.

Iako je bilo otežano odnošenje smeća u pojedinim delovima grada usled obimnih padavina, JKP „Gradska čistoća” je uspelo da stigne do gotovo svih lokacija i isprazni sudove za odlaganje otpada. Odnošenje smeća i dalje je otežano u uskim i strmim ulicama koje su i dalje neprohodne za kamione „Gradske čistoće”.

Kako je na svom Fejsbuk profilu objavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, 120 kamiona "Beograd puta" čisti ulice, dok je više od 300 radnika na terenu već 24 sata kako bi omogućili da grad bude prohodan.

U nekim delovima grada danas automobili nisu mogli da prođu od popadalog drveća, dok su u drugim vozila gradskog prevoza morala da sačekaju uklanjanje snega sa puta kako bi bezbedno prevozili putnike.

Video: Autobus se bahato parkirao i blokirao skretanje: U kolikoni se čekalo do pola sata

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA