Epicentar gastronomije u restoranu na Dorćolu: Potpuno novi fine dining na srpski način
Ovih dana u restoranu Homa održan je pravi gastronomski spektakl u izvedbi maestralnog šefa Filipa Ćirića. Imali smo prilike da na jedan sasvim drugačiji način doživimo iskustvo zvano fine dining. U saradnji sa Savezom Original Srbija i zaštićenim srpskim proizvodima sa geografskim poreklom nastala je prava eksplozija ukusa na tanjiru, koja je okupila najbolje gastronome čitavog regiona.
Osim ljubitelja pravih delicija, ovaj događaj okupio je i najbolje ugostitelje Beograda, šefove restorana i predstavnike medija, kojima je predstavljen novi koncept fine dininga - na pravi srpski način. Gosti su imali prilike da uživaju zlatarskom siru u hrskavoj korpici, na tampenadi od kalamata maslinama, sremskom kulenu iz kate sa pečenom cveklom u ulju od kima i u još devet fenomenalnih zaštićenih srpskih proizvoda, spakovanih u savršen zalogaj, uz odgovarajuća vina.
- Cilj ovog okupljanja je da najbolji budu rame uz rame sa najboljima, a to su: najbolji srpski proizvodi sa geografskim poreklom i najbolji ugostitelji, odnosno njihovi meniji. Nadam se da smo u tome i uspeli - rekao nam je Momčilo Đurić, autor projekta "Original u Homi".
- Kada bih morao da odaberem favorita od ovih jedanaest savršenih proizvoda sa kojima sam imao čast da radim, zaista bih bio u velikom problemu. Uživao sam igrajući se sa svih jedanaest podjednako i svakako će se nalaziti kao obavezne namirnice kod mene na meniju. Danas mi je misija, da kroz prezentaciju na tanjiru, dam sve od sebe da u to ubedim i drage kolege koji su ovde. - kaže Filip Ćirić, vlasnik i šef kuhinje restorana Homa.
Ko je sve uživao u sinergiji srpskih proizvoda i fine dininga, ali i nešto više o samom projektu "Original u Homi", pogledajte u videu na početku teksta.
(Telegraf.rs)
Video: Virusne infekcije haraju Srbijom, doktorka upozorava da mogu ostaviti posledice
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
On
Ovaki ja spremim dorucak da dete ponese u skolu, ko od ovoga moze da se najede
Podelite komentar