Zadovoljni predstavnici Eko pokreta u Barajevu: Posle razgovora sa Vesićem, na pomolu rešenje

 
  • 1

Održan je još jedan sastanak na temu rešenja ekoliških problema u Barajvu, a koja su u vezi sa firmama "Yunirisk" и "Мost"

Danas je održan četvrti sastanak sa predstavnicima udruženja "Inicijativa Eko Barajevo", kao rezultat obećanja koje su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Slobodan Adamović, prilikom razgovora sa građanima u okviru projekta "Pokretna kancelarija Gorana Vesića", dali u subotu članovima ovog udruženja.

Naime, u subotu se vodio razgovor oko dva aktuelna ekološka problema u Barajevu vezana za firme "Yunirisk" i "Most" i kao što je i obećano danas su u Barajevu predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine sa predsednikom Adamovićem i predstavnicima pomenutog udruženja, razgovarali na temu daljih koraka vezanih za rešavanje ovih problema.

Nakon sastanka predsednik Adamović je rekao da je zadovoljan što je postignut dogovor da se rešavanju ovih problema pristupi zajedničkim snagama i da smatra da svi treba da budu uključeni u nalaženje rešenja. On je takođe istakao da mu je drago što su se i građani priključili rešavanju ovih problema, što je i doprinelo većem publicitetu i ove probleme stavilo u prvi plan, a takođe se posebno zahvalio i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na izuzetno brzom reagovanju.

- Današnji sastanak je bio zaista konstruktivan i smatram da ćemo sada kada imamo podršku nadležnih institucija i građana moći da brže i lakše dođemo do rešenja. Moram da istaknem da sam ja kao predsednik opštine još pre četiri meseca reagovao i uputio dopis Ministarstvu zaštite životne sredine u kome sam decidno naveo, da ukoliko postoji i najmanja sumnja da bi funkcionisanje firme "Yunirisk" na bilo koji način moglo negativno uticati na zdravlje i bezbednost svih nas ili na stanje životne sredine, da sam izričito protiv izdavanja Rešenja za obavljanje delatnosti.

Na žalost mi nismo jedinica lokalne samouprave i osim toga što možemo iskazati naše stavove, razgovor sa GV ide se ka resenju

Još jednom zahvaljujem svim nadležnim institucijama na podršci, a posebno predstavnicima našeg lokalnog udruženja i nadam se da ćemo doći do pozitivnog ishoda i biti primer dobre prakse u saradnji uprave i građana na rešavanju sličnih problema.

Važno je da lokalne inicijative shvate koliko je značajna njihova podrška, jer mogu koristiti mehanizme koji bi se inače da ih koristi neko na mojoj poziciji mogli shvatiti kao lična promocija i sakupljanje političkih poena, što se svakako ne sme raditi kada su ovako ozbiljne i važne teme u pitanju - rekao je predsednik Adamović.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ee

    29. septembar 2021 | 11:21

    SVI MORAJU ZNATI, DA SRPSKI NAROD SVE TRPI DO ODREDJENE GRANICE. A POSLE TOGA, POSTAJE VRLO OPASAN!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA