"Ana, ako čitaš ovo, hvala ti od srca": Vratila novčanik baki sa svom ušteđevinom u njemu

 
 
 ≫ 
  • 11

Moja svekrva više od 30 godina radi u trgovini u Nišu i nekada po 12 sati provede na nogama. U tom novčaniku, na kartici, nalazi se sva njena ušteđevina za "stare dane"

pronađen novčanik sa svom ušteđevinom Ana je s dvoje male dece došla do vrata i vratila novčanik, Foto: Privatna arhiva

Mislila sam da ovaj dan ne može biti gori. Beba već četvrto jutro dočekuje s temperaturom i ne može u jasle, ja javljam urednicima da opet moram da radim od kuće, a svekrva došla iz Niša da pomogne koliko može.

"Idem ja da je prošetam malo da ti radiš na miru", kaže mi svekrva jutros oko 10, dok sabiram u glavi šta treba da završim danas i koliko već zaostajem s poslom. Pipnem bebino čelo, ajde bar je manje vruća, i zakazujem kontrolu kod doktora za večeras.

I tek što je prošlo pola sata otkako su svekrva i beba izašle, zvoni telefon. Vidim, zove svekrva, ali s druge strane žice javlja se nepoznat mlađi ženski glas.

- Dobar dan. Ja sam Ana. Našla sam novčanik i ovaj telefon na tezgi na Zemunskoj pijaci. Bio je u kesi s paradajzom - ispriča mi ljubazno mlada ženica.

- Jao, to su novčanik i telefon moje svekrve. Izašla je da prošeta unuku da bih ja mogla da radim - rekla sam joj, već zabrinuta kako će svekrva reagovati kad shvati šta je izgubila.

Pitala sam Anu da li može da sačeka da samo javim urednicima da ću da izađem na kratko, ali ona je insistirala da mi novčanik donese do samih vrata.

- Znam kako je s bebom. Evo, i sama guram jednu u kolicima, dok se na ovo drugo, starije, derem da uspori. Dajte mi Vašu adresu i donosim Vam - rekla mi je tako toplim glasom da sam istog trenutka poželela da je zagrlim iz sve snage.

Moja svekrva više od 30 godina radi u trgovini u Nišu. Njen posao je toliko težak da nekad i 12 sati provede na nogama. U tom novčaniku, na kartici, nalazi se sva njena ušteđevina. Ne znam kolika je, znam samo da, kako ona to kaže, "taj novac čuva za stare dane da nam ne bude na teretu".

Ana je za deset minuta bila ispred moje zgrade. Ugledala sam visoku, zgodnu, prelepu mladu ženu kako vozi kolica u kojima je jedan mali dečak, dok pored nje stoji preslatka devojčica. Možda nije umesno komentarisati nečiji fizički izgled, ali bilo mi je divno što se Anino poštenje poklopilo sa jednom tako prelepom pojavom.

Nije pristala da je slikam i nije mi otkrila svoj identitet, ali ja sam morala da joj se zahvalim. Ovo nije vest i ne bi ni trebalo da bude. Ali, ljudskost je danas tako retka da se o njoj mora i treba pisati.

Ana, ako ovo čitaš, hvala ti od srca. Ulepšala si dan jednoj izgubljenoj mami i baki. A u stvari ništa nije izgubljeno dokle god nam je ljudi kao što si ti.

Video: Pogledajte kako su deca ukrala pun novčanik na trafici kod beogradskog tržnog centra

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    19. avgust 2021 | 23:16

    Ana svaka ti čast da si živa i zdrava sa svojom dečicom. Dobro se dobrim vraća.

  • Lovac

    19. avgust 2021 | 22:37

    Konacno nesto lepo da procitam pozdrav i za Anu.

  • exer

    19. avgust 2021 | 22:31

    najbolje stim neimat posla.primjer nađes novcanik odlucis vratit vlasniku on moze tvrdit da je u njemu bilo 2000 eura pa ti dokazi jel je ili nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA