Ovaj prolaz u Beogradu prvi se uređuje: Radovi se očekuju, zakupci lokala još ne znaju ništa

 
 
 ≫ 
  • 7

Stare crvene pokretne stepenice, propali plafon, prokišnjavanje i prepreke za invalide, takve slike bi, konačno, trebalo da nestanu

Podzemni prolaz Foto: Mateja Beljan

Plafon samo što se ne obruši, grafiti su na sve strane, pokretne stepenice često ne rade - to je slika podzemnih prolaza u centru Beograda koji bi već ovog meseca trebalo da počnu da se rekonstruišu.

Tačnije, kako su nam rekli u "Putevima Beograda", koji su nadležni za njihovo održavanje, ukoliko sve bude teklo po planu, do septembra bi mogli da počnu radovi kod hotela "Balkan".

- Ugovorom o javno - privatnom partnertstvu sa elementima koncesije predviđeni su radovi u 7 podzemnih prolaza. Izvodiće se radovi u prolazima u Nušićevoj ulici, kod Palate Albanija, Terazije kod hotela "Balkan" i u prolazu kod Igumanove palate. Prema trenutnim planovima, a zavisno od dobijanja potrebnih saglasnosti, očekuje se da se u avgustu započne sa radovima u prolazu na Terazijama kod hotela "Balkan" - rečeno je iz ovog preduzeća za "Telegraf".

Međutim, vlasnici pojedinih lokala u prolazu kod hotela "Balkan" kazali su da za sada nisu dobili nikakvo obaveštenje o iseljavanju.

- Valjda će nas obavestiti na vreme, da ne dođe neko i kaže "od sutra se zatvara sve". Znamo da treba da se rekonstruiše, trebalo je to još u julu, ali niko nam za sada nije dostavio obaveštenje o tome kada će se to desiti - ispričala nam je jedna prodavačica.

- Kolega mi ništa nije rekao, znamo samo da treba, imate li vi neke informacije - upitao nas je jedan od prodavaca.

Prolazi nisu prljavi, ali zub vremena učinio je svoje.

- Ugovorna obaveza koncesionara je finansiranje, nabavka, izgradnja, postavljanje i povezivanje elemenata nekomercijalne urbane opreme u javnom interesu Grada Beograda, sređivanje delova podzemnih pešačkih prolaza, zamena postojećih pokretnih stepenica sa ugradnjom novih, održavanje i ugradnja novih liftova za invalide, održavanje nove i postojeće opreme, nabavke, postavljanja i povezivanja, kao i održavanje, opreme za prikupljanje i obradu svih relevantnih podataka o saobraćaju i instaliranje opreme za komercijalnu upotrebu u cilju kreiranja prihoda za Koncesionara i omogućavanja finansiranja i nekomercijalnog dela projekta na teritoriji grada Beograda na period do 25 godina - objašnjavaju u "Putevima Beograda".

Stare crvene pokretne stepenice, propali plafon, prokišnjavanje i prepreke za invalide, slike su koje bi konačno trebalo da nestanu.

Ukupna vrednost projekta procenjuje se na 35,249,569 miliona evra, rekao je ranije sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Video: Simboli Beograda u bojama srpske zastave zbog uspeha na OI

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    15. avgust 2021 | 18:55

    Bilo je vreme mislim stepenice jos od titovog vremena, najruzni prolaz u centru grada

  • Cc

    15. avgust 2021 | 18:55

    To su odavno trebali da urade

  • Mrki

    15. avgust 2021 | 20:53

    Hvale se svim i svačim,za razne gluposti je bilo para,a ti podzemni prolazi su ogledalo naše kulture! Koliko samo stranaca tu prodje,tu sliku će poneti iz Beograda.Neverovatno je na šta liče,i da to nikome nije smetalo,pa javni wc,užas !!! Prosto je neverovatno da nemamo ni jedno javno kupatilo,javnu vešernicu,eee,a mislimo da smo metropola ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA