Svi užasi podzemnih prolaza u Beogradu

 
  • 12

Još je i najmanji problem to što su zidovi išarani i prepuni grafita

Podzemni Prolaz, Zeleni Venac Foto: Nikola Tomić

Podzemni prolazi u glavnom gradu su za izbegavanje. Koristi ih samo ko mora, kada ne postoji pešački prelaz na površini. Iz mnogih dopire miris urina, a još je i najmanji problem to što su zidovi išarani i prepuni grafita.

Više nas brine slaba osvetljenost i polupane pločice, pa u polumraku ne vidite gde stajete.

- Podzemni prolazi u Beogradu su u veoma lošem stanju, ruinirani, a pojedini čak i nebezbedni, zbog čega je Grad Beograd sa koncesionim partnerom počeo sa sveobuhvatnom sanacijom i pripremom svih neophodnih saglasnosti za predstojeće rekonstrukcije - rekao je ranije za Blic zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je u aprilu podsetio da su za sada gotovi podzemni prolazi na Novom Beogradu i to četiri ulaza kod TC Ušće i isto toliko u Ulici Jurija Gagarina. Zamenjena je rasveta i stakla na nadstrešnicama. Skinuti su grafiti, okrečeno je i urađena zaštita. U Jurija Gagarina ugrađene su i nove pumpe za izbacivanje vode, kao i odvodi kišne kanalizacije.

Planirano je bilo da da budu promenjene nadstrešnice i postavljeni liftovi za invalide u svakom podzemnom prolazu. Svi grafiti će biti skinuti, biće postavljena antigrafit boja, tako da će se svaki novi grafit čistiti običnom vodom, a biće urađeni i potpuno novi eskalatori i stepenice. U svim podzemnim prolazima biće postavljena i nova rasveta, kao i zaštitne kamere.

Da se podsetimo izgleda podzemnih prolaza u Beogradu:

Podzemni prolaz Terazije

Podzemni prolaz Ušće

Podzemni prolaz Sajam

Podzemni prolaz Blok 44:

Podzemni prolaz Sava centar

Podzemni prolaz Zeleni venac

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    12. avgust 2021 | 22:59

    Kod TC Usce svakog dana operise nekoliko Roma koji dzepare.Video sam. I to se zna, a policije nigde.

  • Jaca

    12. avgust 2021 | 22:47

    Nisu nama krivi migranti,mi sami unistavamo nas grad jer se doselila gomila ljudi koji su bahati,nekulturni!!! Postavite kamere u podzemnom-ko unisti bilo sta drustveno koristan rad!! Dokle god ne bude kazna za takva nedela,unistavace se grad! Isto vazi i za autobuska stajalista,bg voza,mostove.... Samo kazna!

  • Krle

    12. avgust 2021 | 22:35

    Vise me brinu migranti sto se stekaju u njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA