Snažno nevreme pogodilo Beograd: Jak pljusak praćen grmljavinom se sručio na prestonicu

 
 
 ≫ 
  • 4

U gradu se već stvaraju velike gužve u saobraćaju

Najavljivano snažno nevreme praćeno jakim vetrovima i pljuskovima, pogodilo je danas oko 15.40 časova Beograd.

Nevreme je praćeno i grmljavinom, a jaka kiša stvorila je velike gužve na ulicama prestonice.

Grmljavinske oluje i padavine napravile su kolaps u saobraćaju, a najveće gužve su na Autokomandi, Brankovom mostu i Gazeli.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je da se danas očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, povremeno i olujni, zapadni i severozapadni vetar.

Narandžasti meteoalarm, koji označava vreme koje je opasno, upaljen je za gotovo celu Srbiju, odnosno za Bačku, Banat, Srem, Beograd, zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, istočnu i jugozapadnu Srbiju.

Đurić: Grmljavinske oluje nad delovima Srbije

Meteorolog Đorđe Đurić naveo je da će vreme do kraja dana biti veoma nestabilno, te da se preporučuje oprez.

- Grmljavinske oluje nad delovima Srbije. Ovog poslepodenva širom Vojvodine i severne Srbije (Pomoravlje, Podunavlje, Braničevski okrug, Šumadija) ima kiše i pljuskova sa grmljavinom. Istovremeno, obilnijih pljuskova sa grmljavinom ima u Bačkoj, Sremu, u Podrinju i u Mačvi, a lokalno u ovim predelima ima grmljavinskih oluja sa veoma obilnim pljuskovima, jakim gromovima, lokano ima i grada, a u kratkom vremenskom intervalu očekuje se i preko 20-30 mm kiše po kvadratnom metru - naveo je Đurić.

Kako ističe, svi ovi sistemi se u zapadnoj visinskoj struji premeštaju prema istoku.

- Inače, snažan grmljavinski sistem trenutno se premešta preko Mačve i u narednih sat do dva doneće širem području Beograda, severu Šumadije, Podunavlju i Pomoravlju grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima. Očekuju se snažna električna pražnjenja, loklalno i grad. Potom će ovaj grmljavinski sistem nastaviti put dalje prema istoku - kaže on.

Meteorolog navodi da je najveća šansa za snažne grmljavinske sisteme i obilnije pljuskove u Vojvodini, Beogradu, u Mačvi, Podrinju, Šumadiji, Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu.

Sutra će u većini dela dana biti promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima očekuje se lokalni razvoj konvektivne oblačnosti mestimično sa pljuskovima i prljavinom.

Jutarnja temperatura kretaće se od 8 do 12, najviša dnevna od 21 do 23 stepeni.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, zapadni pa severozapadni, uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura oko 11 stepeni, najvisa dnevna oko 21. Uvece i tokom noci postepeno naoblacenje.

(Telegraf.rs)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA