Stanari Vojvode Stepe besni zbog ovog prizora: "Od 2019. uzurpiraju javni parking, stavili i lance"

 
 
  • 16

Stanari iz zgrade broj 249 u ovoj ulici prijavili su slučaj još 26. septembra 2019. godine, ali problem do danas nije rešen

parking, Voždovac Foto: Privatna arhiva

U Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu, uzurpiranje javnih parking mesta pomoću lanaca, kako bi se mesto "sačuvalo", svakodnevan je prizor.

Stanari iz grade broj 249 u ovoj ulici prijavili su ovaj slučaj još 26. septembra 2019. godine, ali problem do danas nije rešen.

Naime, kako kažu, "upravnik zgrade je sa nekolicinom stanara samovoljno postavio lanac i katanac na javnoj površini bez ikakvog pristanka ostalih stanara" i koriste je za parkiranje sopstvenih automobila.

- Površinu koriste njih 14 kao sopstveni privatni parking i samo oni imaju ključeve od katanaca. To se veoma lako može potvrditi jer su automobili sa istim registarskim tablicama uvek na ograđenom i zabarakadiranom delu javne površine. Drskost je utoliko i veća jer je upravnik postavio i tablu na kojoj piše "za stanare iz Vojvode Stepe 249" - priča za "Telegraf" jedna od stanarki ove zgrade.

Kako kaže, problem se umnožava i "sad postoji pet parkinga na kojima caruju lanci i katanci kao da je u pitanju divlji zapad i osvajanje teritorije".

Za "Telegraf" iz Komunalne inspekcije potvrđuju da su patrole komunalne milicije na ovoj lokaciji samo tokom protekle godine po prijavama građana postupale osam puta, dok su ove godine na teren izašli po jednoj prijavi. U pet slučajeva spisi predmeta prosleđeni su nadležnoj opštinskoj inspekciji.

Kolike su kazne za ovakvo ponašanje?

Prema članu 19 Odluke o javnim parkiralištima, između ostalog je zabranjeno "zauzimanje parking mesta putem ograđivanja ili na neki drugi način ometanje parkiranja drugih vozila".

Za kršenje ove zabrane određena je kazna u iznosu od 5.000 dinara za fizička lica, 25.000 za preduzetnike, dok je kazna za pravna lice 50.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yahoo

    17. februar 2021 | 21:22

    Sta je problem? Oni neka ogradjuju a vi odmah secite. Njih ce vise da kosta.

  • Milan

    17. februar 2021 | 21:57

    Nije Srbija samo Beograd,bićete iznenadjeni ali ima nas koji i ne bi baš u Bg. A to što ogradjuju,pa to im navika iz zavičaja,navikli da je cela livada njihova

  • Ana

    17. februar 2021 | 21:53

    Pa prodjite TETOVSKOM ulicom na Lekinom brdu ...ovo je mala maca...bicete sokirani i zaprepasteni od ogradjenih prostora pesacke staze za licni parking do zidanih stubova...ne daj boze da nekom pomerite kantu da bih prosli sa kolicima ode vam glava sa ramena ! Koga god pozovete od nadleznih samo vas saltaju sa jednog broja na drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA