Kompanija dm drogerie markt donirala Institutu „Batut“ respiratore u vrednosti od 36.000 evra

Kompanija dm drogerie markt donirala je dva medicinska respiratora ukupne vrednosti od 36.000 evra Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ s ciljem da doprinese borbi protiv virusa korona, ali i da olakša oporavak hroničnim bolesnicima koji se leče u zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje

  • 1
Predrag Petrović - član Uprave dm Srbija i dm Severna Makedonija (desno) i Darko Naskov - Junior marketing menadžer dm Srbija (levo). Foto: Zoran Mirčetić

Na nivou čitave dm Grupe donirano je ukupno 15 takvih respiratora, a kako ističu iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, dm nastavlja da bude saveznik zajednice na putu ka bezbednijoj i zdravijoj budućnosti.

- Naš dm poznat je široj javnosti kao kompanija koja je istinski zasnovana na principima društvene odgovornosti. Paralelno s uspešnim rezultatima koje nižemo iz godine u godinu, svakodnevno ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo. To nije samo naš gest zahvalnosti ili puka obaveza već zaista odgovornost da, kao veliki učesnik na tržištu, doprinesemo boljitku života ljudi u našoj zemlji. U trenucima kada smo kao društvo suočeni s velikim izazovima koje nameće globalna pandemija, neophodna je solidarnost svih nas da izađemo kao pobednici iz ove bitke.

- Zadovoljstvo nam je što na tom putu možemo da budemo saveznici našem zdravstvu na čijim je plećima trenutno celo naše društvo. Nadamo se da će dva medicinska respiratora – anesteziološka ventilatora Primus, nemačkog proizvođača Dreger koje doniramo, pomoći u ovoj borbi, ali i da će olakšati lečenje pacijentima s hroničnim bolestima, na koje takođe ne smemo da zaboravimo - izjavio je Predrag Petrović, član Uprave dm Srbija i Severna Makedonija.

Kompanija dm drogerie markt nedavno je obeležila 16. godinu poslovanja u Srbiji s ostvarenim prometom od 15,6 milijardi dinara, što predstavlja porast od 17,7 odsto, dok je na nivou dm grupe u Evropi ostvaren promet od 11,5 milijardi evra. Pored uspešnih finansijskih rezultata, kompanija je realizovala niz društveno-odgovornih aktivnosti s ciljem da doprinese unapređenju uslova različitih zdravstvenih i obrazovnih ustanova, ali i poboljšanju kvaliteta života socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA