"ADAPTIRAJ SE": Sve o klimatskim promenama na Trgu Republike

 
  • 0

U okviru akcije građani će moći da saznaju šta su klimatske promene, kako im se prilagoditi i kakve posledice mogu imati po život na planeti

Akcija "Adaptiraj se", u okviru koje će Beograđani moći da se edukuju o klimatskim promenama, biće organizovana na Trgu Republike u sredu od 18 do 21.30 sati. Akciju organizuje Forum za adaptaciju na klimatske promene, a kao podrška bazi znanja za organizacije u Srbiji uključen je i Svetski fond za prirodu.

Glavne teme kampanje "Adaptiraj se", čija je ova istoimena akcija deo, biće pitanja o tome šta su klimatske promene, kako im se prilagoditi i kakve posledice mogu imati po život na planeti. Građani koji dođu na Trg Republike moći će da učestvuju u kvizu o klimatskim promenama, gde će najuspešniji dobiti poklon od organizatora. Od 20 časova će imati priliku da uživaju u performansu umetničke grupe "Cirkusfera".

Projekat finansira Evropska komisija preko pretpristupnih fondova, a podržao ga je i Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Slični događaji biće organizovani u mnogim gradovima u Srbiji i sprovodiće se u saradnji sa "Gete institutom" iz Beograda, u okviru nacionalne kampanje "Adaptiraj se".

(M. S.)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA