Ispred Instituta "Torlak" red za testiranje na korona virus: Bar se poštuje distanca

 
 ≫ 
  • 3

Uglavnom žele da se testiraju putnici, koji idu na godišnje odmore ili putuju van zemlje iz porodičnih razloga

Ispred Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" otegao se red za testiranje na korona virus dugačak nekoliko stotina metara. Kako pokazuju snimci na društvenim mrežama, prisutni drže distancu, a ponegde ipak stoji zajedno po dvoje ili više ljudi. 

Red se formirao od ranog jutra kada je i nastao video na početku teksta.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare objasnila zamenica direktora Instituta, epidemiolog  "Batut" Darija Kisić Tepavčević u "Torlaku" se radi testiranje na lični zahtev, ljudi koji moraju da putuju van zemlje pa moraju da imaju rezultate PCR testova.

Kapaciteti tog Instituta su ograničeni, a samo danas je na lični zahtev želelo da se na virus korona testira oko 250 građana.

- Činjenica da je neko uplatio 6.000 dinara za testiranje, ne znači da će biti istog dana testiran, jer su kapaciteti ograničeni, a prednost imaju oni sa simptomima - naglasila je Kisić Tepavčević.

Ističe da uglavnom žele da se testiraju putnici, koji idu na godišnje odmore ili putuju van zemlje iz porodičnih razloga.

- Ako želite da se testirate, morate da shvatite da i za testiranje postoje liste čekanja i liste termina - poručila je Kisić.

U poslednja 24 sata preminulo 11 ljudi

Korona virus u poslednja 24 sata potvrđen je kod 351 osobe, a od posledica ove bolesti preminulo je još 11 pacijenata. U danu iza nas testirano je 8.393 osoba.

Aktivnih slučajeva je 4.858, od kojih je 169 na respiratoru. Procenat smrtnosti je 2,22 odsto. Do sada je u našoj zemlji COVID 19 potvrđen kod 19.334 osoba.

Korona je odnela 429 života. Testirano je ukupno 515.395 osoba.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kato

    15. jul 2020 | 19:04

    Znaci i oni sa simptomima moraju da plate?! E drzavo moja, ojadi ovaj vec i suvise jadan narod..

  • ime

    16. jul 2020 | 00:02

    Dajte privatnicima da testiraju, pa ovi sto placaju bar da ne moraju da cekaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA