Korona ušla u Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje: Zaražene 3 radnice

 
 ≫ 
  • 1

Temperaturu ima još nekoliko radnica, i za njih se čekaju rezultati

Gradski zavod za gerontologiju, test na koronu Foto: Google Street View, Shutterstock

Korona virus ušao je i u Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje u Beogradu, a kako Telegraf.rs saznaje, zaražene su tri medicinske sestre, koje su radile do početka prošle nedelje, i osim sa kolegama, imale kontakt i sa pacijentima.  

Kako navode naši izvori unutar ove ustanove jednu sestru su prošle nedelje,  bukvalno, odneli sa posla koliko je bila u lošem stanju, dok je druga, takođe, od prošle nedelje u Zemunskoj bolnici. Treća je danas dobila pozitivan test.

- Osim njih, postoje još radnica koje imaju simptome, i one čekaju rezultate. Nas ostale niko ne planira da testira, iako kažu da je moguće da si zaražen a da nemaš simptome, a problem je što kod nas dolaze star pacijenti na pregled  - kaže nam jedna zaposlena u Zavodu.

Telegraf.rs od prošle nedelje u nekoliko navrata pokušava da razgovara sa direktorom ove ustanove dr Daliborom Paspaljem, međutim, od žena koja se stalno javlja na telefon, a koja nam se predstavljala kao sekretarica uvek smo dobijali odgvor da je on na sastanku i da ne zna kad će doći.

Danas nam je isti glas rekao, kada smo ponovili zbog čega zovemo, da oni nisu socijalna ustanova već zdravstvena, da se oni bave lečenjem i da nemaju pravo da daju izjave u vezi sa korona virusom. Čak ni direktor, koji je u tom trenutku opet bio na sastanku van zgrade.

(Lj. R.) 

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    30. jun 2020 | 15:17

    Da li će zaposleni biti testirani i biti u karantinu? Jer je opasno da rade. Pitam zbog starijih osoba koje su njihovi pacijenti, a naši roditelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA