Beograd je novo žarište korona virusa: Svi su se zarazili na isti način, na gotovo istom mestu

 
 ≫ 
  • 47

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije

SRBIJA KORONA BILANS DARIJA KISIC TEPAVCEVIC, PREDRAG KON Darija Kisić; Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je velika većina novozaraženih korona virusom sa područja Beograda i da su epidemiloška istraživanja pokazala da je do prenošenja infekcije došlo u zatvorenom prostoru, na proslavama, gde su bila veća okupljanja.

Kisić Tepavčević je za RTS rekla da je to glavni razlog zbog kojeg se prethodnih dana registruju dvocifreni brojevi novih slučajeva korona virusa.

Ona je, međutim, ukazala da u najvećem delu Srbije duže od dve nedelje nema prijavljenih slučajeva infekcije.

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije i da ne bi ni bili otkriveni da nisu testirani i da se za njima nije tragalo.

"Tako će se nastaviti u u narednom periodu, da li će se oni testirati zavisi od metodoloških protokola i saveta Svetske zdravstvene organizacije", istakla je Kisić Tepavčević.

S obzirom na to da je od sutra najavljeno otvaranje granica ka Grčkoj, ona je ponovila da su odgovornost i procena rizika ključne mere i glavno oružje u borbi protiv korona virusa.

Video: Ražnatovići i Rodići se popeli na sto i prave žurku za pamćenje

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Efi

    14. jun 2020 | 11:00

    A zašto niko ne spominje utakmicu između Partizana i Zvezde pre par dana i to pred 20.000 gladalaca,bez ikakvih mera zaštite?!!? Da li je smelo da bude toliko ljudi na tribinama,moje je pitanje za poštovanu Dr.Kisić....?

  • Jms

    14. jun 2020 | 11:25

    Sve nesto verujem da ce gospodja Darija ostati u stanu celo leto.Koje gluposti.

  • Šta je bilo, bilo je

    14. jun 2020 | 10:43

    Priča o koroni će trajati do 21. juna, posle toga kao da je nije ni bilo. U pravu je bio dr. Nestorović kad je rekao da je ovo smešan virus. To je dokazao i Lukašenko koji se ponašao kao da nema tog čuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA