
Žitni kantar otvoren na zemunskoj pijaci
Žitni kantar predstavlja značajnu kulturno-istorijsku građevinu, sagrađenu pre Prvog svetskog rata kao objekat u kome se prvobitno merilo žito, po čemu je i dobio naziv, a nešto kasnije se tu prodavala i riba.

Žitni kantar dobio je novi sjaj spajajući tradicionalno i moderno. Po uzoru na velike evropske gradove, pijaca u Zemunu dobila je kutak u kojem stanovnici Beograda mogu uvek da kupe svežu morsku i rečnu ribu, ali i da u društvu porodice i prjatelja uživaju u ribljim specijalitetima koji se pripremaju na licu mesta. Rekonstrukcija Žitnog kantara upotpunila je zemunsku pijacu, jednu od najlepših beogradskih pijaca koju krasi tradicija kao i veliki izbor svežih i zdravih namirnica.

Svečanom otvaranju rekonstruisanog objekta prisustvovali su Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Bojan Bajagić, direktor JKP “Gradske pijace”, Olivera Vučković, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i Dejan Matić, predsednik opštine Zemun.

Posetioce zemunske pijace u subotu i nedelju, 13. i 14. juna očekuje mali bazar domaćih proizvoda: vina, rakije, raznovrsnih soseva i sireva, začina, tartufa, meda kao i ostalih gastronomskih đakonija. Svi ljubitelji ribe će tokom vikenda imati popust od 10% pri kupovini u Žitnom kantaru.
(Telegraf.rs/PR)
Video: Dolićanin: Polako ističe rok za univerzitete i fakultete koji nisu završili zimski semestar
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tara
Jesu li ovobez maski ili mi se cini.
Podelite komentar
W
Šta prodaje ova?
Podelite komentar