Poslodavac ne mora da kupi BusPlus za ceo mesec zaposlenima: Dovoljna je i restriktivna karta

 
 ≫ 
  • 5

Ova karta važiće od 8. maja do kraja meseca

Poslodavci mogu za svakog zaposlenog da uplate restriktivnu BusPlus kartu što znači da ako zaposleni u toku meseca jedan period ne ide na posao, ostatak može da mu se pokrije kroz tu restriktivnu kartu, izjavio je danas gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

On je to rekao u pogonu GSP-a na Novom Beogradu na konferenciji povodom ponovnog uspostavljanja javnog prevoza u prestonici, odgovarajući na pitanje da li će mesečna karta za maj biti jeftinija, budući da javni prevoz kreće od osmog maja, a ne od početka meseca.

GSP autobus Ulazi se samo na prednja vrata/ Foto: ATA Images

- Poslodavac može od BusPlusa da kupi kartu od osmog maja do kraja meseca. Takođe, svi zaposleni, odnosno putnici, imaju mogućnost da kupe i polumesečnu kartu od 16. maja do kraja meseca, a da uzmu jednu petodnevnu kartu do 15. maja i da na taj način to reše", pojasnio je Vasiljević.

Kako je dodao, nije mogao da se bira momenat kada će gradski prevoz biti ponovo uspostavljen.

- Pratimo uputstva zdravstvenog sektora, epidemiologa i tako je ispalo da je od 8. maja - dodao je Vasiljević.

Novinare je interesovalo i da li radnici po ugovoru i honorarci mogu da imaju personalizovanu kartu za zaposlene i ukoliko to nije moguće, kako će se oni prevoziti do posla.

Vasiljević je odgovorio da osoba svakako može da samo sa ličnom kartom dođe na prodajno mesto Bus plusa, gde će biti izdavane personalizovane kartice za zaposlene.

GSP autobus Sedišta su jasno označena/ Foto: ATA Images

- Taj proceš traje svega nekoliko minuta. Lice treba samo da potpiše saglasnost za obradu ličnih podataka, da ličnu kartu, na licu mesta biće fotografisano i za nekoliko minuta se završi ceo proces i dobija se vozna isprava koja košta 250 dinara - pojasnio je Vasiljević.

Kako je dodao, lice koje je na takav način kupilo prevoznu ispravu, može da izvrši dopunu vozne isprave.

Vasiljević je naveo i da je na zahtev građana omogućeno i korišćenje jednodnevne, trodnevne i petodnevne karte.

Video: Ako neko nema masku vozač zaustavlja autobus i zove komunalnu policiju

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mudrica

    5. maj 2020 | 13:36

    Dnevna karta moze uz radni nalog a nepersonalizovana ne moze? Razumem maske,rukavice,ogranicena mesta sve po propisu ali ovakvo ucenjivanje nisam video od pocetka rada Fantoma Bus plus!

  • Lola

    5. maj 2020 | 13:13

    Kartu morete da imate , a to sto su mnogi imali uplacenu do kraja marta a pri tome kao sto se zna prevoz nije funkcionisao nikom nista ..sramota..U Novom Sadu 8 dana besplatan prevoz iz istih razloga ...

  • xxx

    5. maj 2020 | 13:27

    Boze sacuvaj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA