Ovako će izgledati vožnja autobusom: Pogledajte natpise i koliko mesta ima za sedenje i stajanje

 
 ≫ 

Predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje prethodno su kazali da je u vozilu obezbeđena distanca od minimum metar i po

Video: Ovako će izgledati raspored sedenja kada bude proradio gradski prevoz

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom pokretanja javnog prevoza u Beogradu rečeno je da će 1.290 vozila biti spremno za prevoz zaposlenih putnika od 8. maja, te da će u rezervi biti još 100 vozila.

Takođe, rečeno je da će se u vozilu gradskog  prevoza obezbediti distanca od minimum metar i po, kao i da su mesta posebno obeležena za sedenje i stajanje, te da je u svakom vozilu, koja su danas predstavljena u pogonu GSP-a, obeležno po 13 sedećih i 12 stajaćih mesta.

Predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje, Sekretarijata za javni prevoz i GSP-a Beograd istakli su i da će biti neophodno da putnici nose maske i rukavice, te da zaštitna oprema bude ispravno primenjena, kao i da će u prevozu biti onih koji će to kontrolisati.

Takođe, rečeno je da će vozači morati da nose maske i rukavice, a ukoliko žele i vizire. Zatim, dobiće ovlašćenje da zaustave autobus, ukoliko neko pokuša da izvrgne nova pravila, a utom će biti pozvana i komunalna policija.

Naš video reporeter ušao je u vozilo gradskog prevoza i snimio ono što će putnici moći da vide kroz nekoliko dana.

- Sedenje na ovom mestu nije dozvoljeno. Ograničen broj mesta za sedenje zbog sprečavanja cirkulacije virusa Covid-19 - natpis je sa nalepnica kojima su označena mesta predviđena za sedenje.

Ulazi se isključivo na prednja vrata, a vozači su fizički odvojeni od putnika.

Takođe, označena su vrata za izlaz, a na prozorima su navedena i pravila koja će biti poštovana u gradskom prevozu, kao i saveti za čuvanje zdravlja.

Video: Kon: 4 faze normalizacije gradskog prevoza, penzioneri ne mogu da se voze dok epidemija ne prođe

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obavestenje

    5. maj 2020 | 14:55

    Ne razumete ljudi, cena karte je poskupela jer je nafta pojeftinila. A cene maski i rukavica su poskupele jer smo silnu pomoc dobili od Kine u vidu tih istih rukavica i maski. A kao sto svi znamo, ne valja da se poklon poklanja, moramo prodati, a sramota da prodajemo jeftino, naljutice nam se brat Si. Kako ne shvatate?

  • Ovaj

    5. maj 2020 | 12:42

    Povecali ste cene maski , rukavica, autobuske karte... a dajete nam zastave i koncerte ispred skupstine. Treba vama neki drugi narod, vi svoj narod ne razumete...

  • Ime

    5. maj 2020 | 14:39

    Zanima me zašto primoravati nekoga da kupuje personalizovamu karticu? Obzirom da su karte poskupele, koliko će nas koštati voznja na dnevnom nivou ako kupujemo dve maske dnevno i minimum par rukavica? Zašto smo ranije plaćali kartu u jednom pravcu 89 dinara, u dva pravca 180? Zašto sada neko nekog primorava da kupuje celodnevnu kartu od 250 dinara ako neko ne planira da se vozika po gradu ceo dan? A da ne pominjem to što je pitanje koliko ranije će ljudi morati da krenu na posao/ fakultet. Šta je sa onima koji žive na 10.-15. stanici od početne, kada će oni morati da krenu? Kako će sve to biti postignuto sa redukovanim redom vožnje u gradu od 2 miliona stanovnika? Lepo su sve zamislili, ali mi se čini da će nastati haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA