Posle 40 godina obnova Orašačke ulice u Lazarevcu: Vrednost radova 17 miliona dinara (FOTO)

 
  • 2

Vesić je podsetio da je rebalansom budžeta, koji je usvojen pre nekoliko dana na sednici Skupštine grada, odvojeno novih milijardu dinara za rekonstrukciju ulica

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove u Orašačkoj ulici u Lazarevcu dugoj 750 metara koji, kako je rekao, koštaju 17 miliona dinara.

U toj ulici živi oko 1.600 građana, a poslednji put je rekonstruisana, ne računajući sitne popravke, 1980. godine, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Naveo je da Orašačka ulica pokazuje koliko se malo radilo u Beogradu i koliko su ulice bile zapuštene, jer bi, prema njegovim rečima, ulice trebalo da se rekonstruišu na 15 ili 20 godina, a mnoge od njih nisu obnavljane i po 40, 50 godina.

Vesić je podsetio da je rebalansom budžeta, koji je usvojen pre nekoliko dana na sednici Skupštine grada, odvojeno novih milijardu dinara za rekonstrukciju ulica.

Vesić, Lazarevac Zamenik gradonačelnika Goran Vesić - Foto: Promo

Istakao je da trenutno na teritoriji Beograda, uključujući i radove u Orašačkoj ulici, postoje 64 infrastrukturna gradilišta na kojima radi skoro 3.000 ljudi.

Naveo je da radovi u Orašačkoj ulici pokazuju da se ne radi samo u centru, već na celoj teritoriji Beograda i da su za sadašnju gradsku vlast svi delovi grada jednaki.

Vesić je dodao da se Beograd razvija i da se nikada nije ovoliko radilo i ulagalo u ulice.

Radove su sa njim obišli državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sindelić.

U Lazarevcu je, inače, prošle nedelje završena rekonstrukcija Ulice Kralja Petra Prvog u dužini od 700 metara, koja je koštala više od 37 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA