5 problema koji muče studente u Beogradu: Izneli zahteve pred rektorku i najavili da je to početak

 
  • 2

Jedan problem tiče se bahatosti pojedinih profesora

Studentski predstavnici svih fakulteta u Beogradu završili su analizu problema koji postoje u nastavi i poslali molbu rektorki prof. dr Ivanki Popović da se o tome raspravi na sednici Senata Univerziteta.

Ovo je pet problema koji prvo treba da se reše:

1. Uvođenje sedmog ispitnog roka. Kako kažu, trećina fakulteta ga već ima, a budući da svi studenti treba da imaju iste uslove, onda i preostale dve trećine fakulteta treba da uvede ovaj rok.

2. Ukidanje eliminacionih kolokvijuma. Naime, mnogi profesori uslovljavaju studente da, ako ne polože određeni kolokvijum, neće moći ni da izađu na ispit. Studenti smatraju da je to nedopustivo i da kolokvijum treba da bude samo deo provere znanja.

Studenti, zahtevi Zahtevi studenata, Foto: Telegraf.rs

3. Raspored polaganja ispita mora izaći najmanje 10 dana pre početka roka za prijavu ispita. Zbog kašnjenja rasporeda, studenti nemaju vremena da se organizuju i da planiraju na koje će ispite izaći.

4. Uvođenje roka za objavljivanje rezultata ispita koji ne sme biti duži od sedam dana. Pojedini profesori umeju baš da otegnu sa pregledanjem testova. Ako studenti poštuju njihovo vreme, nema razloga da ne bude i obrnuto.

5. Uključivanje studenata u rad komisija za akreditaciju. Pa valjda se i studenti nešto pitaju o kvalitetu studija i šta nekom programu još nedostaje da bi dobio akreditaciju.

Student prorektor Univerziteta u Beogradu (UB) i Studentski parlament UB najavili su da će u narednom periodu tek uputiti niz molbi u vidu poboljšanja nastave na UB.

(M. L.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA