Đaci pokazali solidarnost prema porodicama sa Palilule: Novac od prodajne izložbe za obnovu kuća stradalih u požaru (FOTO)

Humanitarnu prodajnu izložbu dečjih likovnih radova, koji su nastali u okviru projekta dečja likovna kolonija "Dunav 588/12", organizovali su Izdavačka kuća "Nova škola" i Osnovna škola "Olga Petrov"

  • 1

U Centru za kulturu ''Vlada Divljan'' u Beogradu danas je održana humanitarna prodajna izložba dečjih likovnih radova, a sav prikupljen novac otići će porodicama Petrović i Jovanović, koje su u nedavnim požarima u palilulskom naselju Padinska Skela ostale bez svojih domova.

Izložbi su, između ostalih, prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji su dali lični primer i kupili po sliku.

Solidarnost nije baš odlika našeg društva, rekao je Vesić i dodao da u situaciji u kojima su se našle porodice Petrović i Jovanović može da se nađe bilo koja porodica i da, kao društvo, treba da pomognemo onima koji su se našli u nevolji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Zahvalan sam deci koja su slikala i njihovim nastavnicima koji su ovo organizovali. Time su pokazali ne samo solidarnost, već i da decu uče koliko je solidarnost važna u životu - rekao je Vesić i pozvao sve Beograđane, ne samo one sa opštine Palilula, da ukoliko su u mogućnosti kupe sliku i pomognu porodicama Petrović i Jovanović kako bi ponovo imale krov nad glavom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vesić je pozvao i kompanije da u okviru svojih mogućnosti pomognu i dodao da će pomoći i Grad Beograd i opština Palilula.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Lepo je da pokažemo da smo solidarni, da brinemo jedni o drugima i da decu pre svega učimo tome da je pomoći drugima najvažnije što mogu da nauče u životu. To je najvažnija stvar koju deca u školi treba da nauče - da budu dobri članovi društva i da pomažemo jedni drugima - rekao je Vesić i još jednom pozvao sve da pomognu, ne samo kupovinom slike, već i direktnom pomoći.

Jovičić je rekao da na ovaj način od dece učimo šta je solidarnost i da nas deca podstiču da se svi zajedno uključimo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Zahvaljujem svima što su pomogli i pozivam sve privatnike na teritoriji opštine Palilula i šire da, ukoliko imaju građevinski materijal ili bilo šta što može biti od pomoći, to doniraju, a mi, kao opština Palilula, ćemo u skladu sa zakonom videti na koji način još možemo da pomognemo da bi se ovi ljudi vratili u svoje domove i imali adekvatne uslove za život - dodao je Jovičić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Humanitarnu prodajnu izložbu dečjih likovnih radova, koji su nastali u okviru projekta dečja likovna kolonija "Dunav 588/12", organizovali su Izdavačka kuća "Nova škola" i Osnovna škola "Olga Petrov".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U realizaciji tog projekta su učestvovali prosvetni radnici i učenici beogradskih osnovnih škola, među kojima i 30 đaka iz škole "Olga Petrov", koji su u parovima oslikavali motive Dunava.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA