HUMANO: Ambasadori Francuske i Belgije dali krv u Beogradu

 
  • 0

Ambasadori dve zemlje odazvali se pozivu Instituta za transfuziju krvi Srbije i dobrovoljno dali krv. Akcija je organizovana u Francuskom kulturnom centru, uz zvuke francuskih šansona

Ambasadori Francuske i Belgije u Beogradu odazvali su se akciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i dobrovoljno dali krv. Akcija je organizovana u Francuskom kulturnom centru, i to uz taktove francuskih šansona.

Svakog leta služba za transfuziju krvi ima problem sa zalihama, jer je tada manje davalaca. Pozivu Instituta za transfuziju krvi i ambasade Francuske odazvalo se mnogo građana, a među dobrovoljnim davaocima našli su se i ambasadori Francuske i Belgije.

- Obavešteni smo i putem štampe da je ovog leta nastupila nestašica krvi, koja je dovela do toga da se mora praviti razlika između hitnih i onih ne toliko hitnih operacija na primer, a to nije dobra situacija. I tako je Francuska ambasada došla na ideju da pomogne u prikupljanju zaliha krvi i to baš na ovom mestu, u francuskom Institutu. Ovo je nešto što smo uradili i 2007. godine i prošlo je odlično, i sve to zahvaljujući velikodušnosti ljudi - rekao je ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio.

- Mi smo u našim obraćanjima medijima pozivali građane da daju krv. Odziv je dobar, kreće i naša letnja kampanja, što znači da naš tranfuziomobil ide širom Srbije i odziv je dobar - rekla je direktorka Instituta za transfuziju krvi Snežana Srzentić.

(M. S. / Izvor: B92)

 

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA