U Beogradu je "fensi" doručak postala POPARA: Košta 400 dinara, a kad sam je poručio, konobar je bio zbunjen (FOTO)
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
x
Nisam jela poparu od djetinstva . Dali ste mi ideju za dorucak.
Podelite komentar
Nije nego
Nemojte Beogradjanima odati tajnu za sok od žive ograde. To je tek fenserica.
Podelite komentar
oki
@Nije nego
Hvala sto ste me slatko nasmejali!
Podelite komentar
Života
Za te pare je mogao roštilj da pojede, salatu i pivo.
Podelite komentar
A
Ima i kajmaka
Podelite komentar
Marija
Ja baš volim poparu. Ali ne bi je platila 400rsd.
Podelite komentar
Crazy North
Upravo sam jeo poparu od pogače od juče... Top je👌
Podelite komentar
Klipa
Ka sam od popare pobjego od kuće a sad je fensi
Podelite komentar
Nemanja
Sledeci su tradicionalni kanapei sa mascu i alevom paprikom? Ajmo sada brizne instagram majke hranite decu sa poparom od 400 dinara i slikajte. Pa objasnite svojim majkama i njihovim bakama sta su im unuci rucali. Sigurno ce biti ponosne na vas.
Podelite komentar
Raki
A jel glutan free ? Ha,ha...
Podelite komentar
Nn
Razlika je u tome što smo nekada imali babe i dede da nam šalju kajmak i sir sa sela, a danas kupiti na pijaci kvalitetan mlecni proizvod nije bas jeftino. :/ A popara kao i svako jelo zavisi od kvaliteta namirnica... Ništa bez domaćeg :)!
Podelite komentar
Simeun
Sad ispade da smo svi jeli za vreme inflacije poparu a svi smo imali kući više zejtina šećera i brašna nego danas a bogami se i preko sindikata delilo
Podelite komentar
Stefica
Odlična stvar tako i treba
Podelite komentar
Nale
Jel zna neko neki dobar recept za poparu,znam da je spremaju na više načina...
Podelite komentar
Svoje ime
@Nale
Stavis vodu da se kuva, posolis. Kad provri ubacis seckani hleb (stari). Smanjis toplotu i mesas. Kad masa postane kompaktna, dodas kajmak, sir i mast. Mesas, probas i dodajes dok ti se ne svidi ukus. To je to :)
Podelite komentar
Van
Hvala vam što ste čitaoce podsetili, dali ste mi udeju.
Podelite komentar
Đorđe
U nekim kafanama u mom mestu poparu služe besplatno uz doručak,i to veoma ukusnu i dobro pripremljenu.
Podelite komentar
Jeretik
Koliki je bio baksis ?
Podelite komentar
Naki
Čitajući tekst podje mi voda na usta...i setih se detinjstva...svaka čast na članku😁
Podelite komentar
Kaja
Poparu volim da spremam zimi i to cesto. Nekako mi se tad najvise jede i uvek se setim bake i majke kad su to pravile.
Podelite komentar
Marina
Nisam jela poparu sigurno 25 godina. Sada imam 37,a mama nam je spremala bas kada smo brat i ja bili mali. Brat, nije je voleo nesto a ja obozavala. Ovaj opis ukusa i izgleda popare me je skroz vratio u detinjstvo i postavio za kuhinjski sto, u to vreme inflacije a mi tada, u Beogradu u Ulici 27.marta. Bas cu je napraviti ovih dana mojim ukucanima. Ja sam je jela klot ili sa sirom, a videcu koje cu sve kombinaciji morati da ubacim da bi ovi moji razmazeni hteli da probaju. Sebi cu svakako ostaviti sa strane samo sa sirom. Hvala veliko i srdacan pozdrav iz Svajcarske liku koji stoji iza ovog divnog i nostalgicnog texta. Texta punog ukusa, emocija i bar na trenutak povratka u moje detinjstvo!!
Podelite komentar
marija
@Marina
Nisi mogla da napises samo veliki pozdrav nego je moralo da se doda da ga pozdravljas iz Svajcarske. Lol.
Podelite komentar
Boža zemunac
Upravo pravim kačamak.Njam njam.
Podelite komentar
nik romanov
taj restoran nije hajat ,,jer je cenu naduvao najmanje 10 puta .sahleba i kasika kajmaka njega ne kosta ni 40,din sa sve amortizacijom,,realno bi bilo da cena bude 2 x t,j, 100 din,,i prometo bi nadoknadio manju cenu a ne da ceka nekoliko nesrecnih slucajnih gostiju,,popara je poznata ka sirotinjsko jelo i tako treba da ostane,,prijatno
Podelite komentar
Svoje ime
@nik romanov
1kg kajmaka je oko 700,00. Jedna kašika kajmaka je oko 40 gr dakle 28-30 dinara. Pola vekne hleba je 20,00. To je vec 60. Sir neka je 10,00, mast 5,00, to je 75,00. Tehničke potrebe ( struja ili gas, radna snaga, deterdžent...) nek je 5,00 to je vec 80,00. U ugostiteljstvu marza se racuna minimum 2,5x. Dakle 80x2,5 je 200,00 prodajna cena. Racunao sam sve minimalno. Na kraju, kome se ne svidja restoran, ambijent, cena, usluga,kvalitet.... ne mora koristiti usluge istog. Spremaj kuci, potroši pola sata ili sat vremena kuvajuci, operi sudove, jedi, operi sudove-ta na na na! Jeo si za manje para. Samo ne znam gde ces kupiti sve to za jednu porciju. Dakle, ko hoce gospodski-ide u restoran koji mu odgovara. Pozdrav
Podelite komentar
Nedim
Na uglu nekadašnje ulice 7Jula i Knez Mihajlove bio je kiosk koji je prodavao fine krofne za ondašnji 1 dinar.Krofne su bile velike i pojedeš dve dosta ti je za pre podne.Zašto toga više nema ,ne znamsve što je dobro i jeftino ukine se.
Podelite komentar
DARKO 100%
Popara je super,cesto to jedem sir i malo luka se uprzi i udrobi hleba extra
Podelite komentar
Biljka
@DARKO 100%
Poparu nisam jela preko trideset godina. Nekada je moja baka to nama spremala kao i projaru, sa domacim sirom i mlecnicom ,koja se pravila od domaceg mleka. Kada odemo kod bake za zimski raspust, voleli smo musmule iz cupa i njihiv sok. Nazalost, to se vise ne pravi. Ali, dali ste mi ideju da imam za dorucak poparu i da se raspitam za stari recept za musmule.
Podelite komentar