Pronašli smo najskuplje stvari na Sajmu nameštaja: Da li biste pre kupili garnituru ili dve kuće za 13.000 evra? (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 7

Sa ovogodišnjeg Sajma jasno su izostali preskupi komadi - kreveti od 17.000 evra ili lusteri od 10.000, koji obično privlače najviše pažnje

Ko želi da postane ponosni vlasnik najskupljeg komada nameštaja na ovogodišnjem Sajmu, moraće da za ugradnu ploču iskešira čak 13.000 evra. Verovali ili ne, na istom mestu i za iste pare mogao bi da kupi i  - dve kuće.

To su, naravno, samo neki od izbora za one koji ne brinu o ceni. Iako je opšti utisak mnogih posetilaca da je ponuda na 56. Sajmu nameštaja nešto skromnija nego prethodnih godina, luksuza ni ove godine ne manjka. "Najpaprenija" je ovog puta ravna kuhinjska ploča, poslednjih krik mode i tehnike (kunu se prodavci) kada je priprema hrane u pitanju.

- Ovaj model je idealan za open koncept prostore, spoj kuhinje i dnevne sobe, gde se mirisi pri spremanju hrane ipak ne šire ostatkom stana. Aspirator se nalazi odmah do ploče i ne smeta vam iznad glave, te se para uvlači direktno iz posuđa i ne širi dalje. Kuvate kao da ste sve vreme na svežem vazduhu. Najjednostavniji model košta oko 6.000, dok je najbolji oko 13.000 evra - rekli su nam zastupnici brenda.

Ugradne ploče među najskupljim na Sajmu Foto: Telegraf.rs

Nedaleko od njih, po ceni jednog takvog premijum šporeta mogle su se kupiti i - dve kuće.

- Da li je ovo sauna? - zapitali bi se posetioci, sve dok ne zavire unutra.

Ovaj montažni vikend dom od 17 kvadrata retko ko je obišao, a da ne svrati. Sto, dve stolice, kupatilo i krevet na izvlačenje koštaju svega 6.500 evra, zbog čega su mnogi bili spremni da kućicu odmah uprte na kola i odnesu na svoju omiljenu planinu ili reku.

Više od cele te vikendice košta jedna garnitura. Ako vam je ćef da na Sajmu pazarite onu kožnu i najskuplju, spremite se da izdvojite milionče. Kada na njenu cenu od 0ko 8.500 evra dodate i 3.400 evra, koliko u istoj kolekciji košta fotelja sa naslonom na noge, eto opet skoro 13.000 evra.

Kada je u koži, ova garnitura košta oko 8.500 evra Foto: Telegraf.rs

- Fotelja je skupa zbog svog mehanizma. Možete da u njoj zaspite i na boku, a da vam bude udobno - kažu na prodavci i vrte se u žutoj koži.

Fotelja u kojoj se najbolje drema Foto: Telegraf.rs

BEZ BAHAĆENJA, BLIŽE SRPKOM DŽEPU

Tvorci dizajnerskog nameštaja, koji po pravilu privlači najviše pažnje, ove godine su izgleda crpeli inspiraciju iz istog izvora. Moderni osvrt na retro stil iz polovine prošlog veka, u kome prevladavaju jasne i jednostavne linije, minimalni ukrasi i funkcionalnost, obeležili su gotovo svaki boks i potisli industrijski stil, koji je do pre nekoliko godina dominirao.

Sa ovogodišnjeg Sajma jasno su izostali preskupi komadi - kreveti od 17.000 evra ili lusteri od 10.000, koji obično privlače najviše pažnje.

Sajam je otvoren danas Foto: Nikola Tomić

- Ti premijum brendovi ovde nemaju tržište. Čak i ljudi iz Srbije koji ih kupuju, to ne rade na sajmovima, nego po preporuci dizajnera i to uglavnom iz uvoza. Brendovi koji su za srpski džep luksuzni zapravo su rađeni za višu srednju klasu - objasnili su nam prodavci.

NEOBIČNE STVARI ZA DECU

Stiče se utisak da je ove godine smanjena i ponuda za decu, mada ne i njen kvalitet. Krevet-automobil koji bruji, svetli, daje migavac ili ajkula-radni sto, čiji zubi bacaju svetlost koja štiti dečje oči, bili su toliko atraktivni da su mame i tate jedva odvajale svoje male pirate i vozače od njih.

San svakog dečaka Foto: Nikola Tomić

Ko želi da detetu tematski opremi jednu ovakvu sobu, sa sve tepisima, lampama i dušekom, moraće da izdvoji oko 2.000 evra!

U asortimanu za najmlađe se, ipak, izdvojio primerak koji ignoriše sva očekivanja kada je o dečjem nameštaju reč - unikatna kolevka od drveta i mebla, moderna i istovremeno veoma klasična.

Ovo je, verovali ili ne, kolevka Foto: Nikola Tomić

- Ovo je jedan od onih komada koji se prenosi s kolena na koleno - prokomentarisala je jedna gospođa.

To je i bio cilj dizajnera, koji je ovaj model pre neki dan izveo na tržište. Cena ovog kreveca iznosi oko 600 evra.

Povoljne stvari na sajamskom popustu smeštene su u Hali 1, gde je kauč na razvlačenje mogao da se kupi i za 200 evra. Naravno, morate ga razvlačiti ručno, dok je onaj koji se pretvara u krevet pritiskom na dugme oko 10 puta skuplji.

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i uutrašnje dekoracije otvorio je danas potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. 

Ministar Ljajić istakao je značaj drvne i industrije nameštaja u domaćoj privredi Foto: Nikola Tomić

Sajam će biti otvoren do 11. novembra. Istovremeno sa njim odvija se i Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije, koji će trajati dan kraće.

Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić

Pogledajte video:

(D.D.S.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. novembar 2018 | 20:49

    Ja cu da uzmem sporet smederevac i da kuvam kiseli kupus sa suvim mesom u glinenoj posudi a on nek kuva na tome od 13.000 e pa da vidimo sta je i cije je bolje i ukus,e to nema cenu😉

  • Bole

    6. novembar 2018 | 20:47

    Ko lako zaradi, taj lako i potroši.Snobova je bilo, ima ih, i uvek će ih biti.

  • ana

    6. novembar 2018 | 21:15

    Ja sam videla trpezariski sto od jednog proizvođača iz Bosne po ceni od 400.000 dinara, čista bukovina, jako lepo moderno i umetnički odrađen dizajn. isti takav sto kod proizvođača možete kupiti za duplo manje para, znači neko se ugradio 50% u cenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA