Stabilizovan saobraćaj u Beogradu: Nema zastoja, ulice očišćene i prohodne

 
 ≫ 
  • 8

Vozila nesmetano prolaze

Saobraćaj u Beogradu, koji je u vreme špica otežano funkcionisao, stabilizovan je. Na ulicama više nema zastoja i vozila nesmetano prolaze.

4 stvari koje će vam spasiti život ako vam stane auto tokom ledenog talasa (FOTO)

Glavne saobraćajnice prohodne su i nema zadržavanja, a Beograđani koji koriste gradski prevoz neće dugo čekati.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je tokom dana Zimsku bazu "Beograd-puta" ispod mosta "Gazela" i poručio da su sva komunalna preduzeća na terenu i da se sa čišćenjem sneganeće prestati dok se ne očisti svaka ulica u gradu.

- Ceo komunalni sistem grada je na nogama, na gradskim ulicama je 1.300 radnika "Beograd-puta", "Zelenila – Beograd", "Gradske čistoće" i "Parking servisa" - istakao je Mali i podsetio da JKP "Beogradske elektrane" greje domaćinstva 24 sata.

Foto: Beoinfo.rs

Kako je rekao, ovde u Zimskoj bazi "Beograd-puta" ispod "Gazele" kamioni dolaze jedan za drugim, utovara se so i oni se vraćaju nazad na ulice.

Tako ćemo nastaviti dokle god padavine traju, a i posle toga, čisti se redom prvi pa drugi prioritet. Tokom noći je posuto hiljadu tona soli, sto tona kalcijum-hlorida i mislim da su komunalci dobro odradili svoj posao. Neće stati sa poslom dokle god se ne očisti svaka ulica u Beogradu - rekao je Mali i zahvalio svim radnicima koji daju sve od sebe da se očiste ulice od snega i leda kako bezbednost građana ne bi bila ugrožena.

Putevi u Srbiji su prohodni za saobraćaj, a na terenu je više od 2.300 radnika i 1.100 mašina i kamiona, saopštili su večeras Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP "Putevi Srbije".

Svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve raspolože radnike i mehanizaciju.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

VIDEO: Sneg u Beogradu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potapenko

    26. februar 2018 | 22:30

    Laz, laz?! Autoput je u 16h bio u haosu, pod snegom, kruzni tog npvo bg, autokomanda, ječ su to ulice drugog reda?

  • N

    26. februar 2018 | 22:22

    Stabilizovan je kad vise ni nema kola na ulici. Opet kataklizma

  • Zena

    26. februar 2018 | 21:55

    Ako ste vec ocistili Beograd evo ja vas molim da sada ocistite okolna mesta Zvezdaru,Mirijevo Itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA