Saveti poznatog Maxi kuvara Nenada Veljkovića - Kako da napravite zdrav ručak od jabuka i krušaka (FOTO)
Jabuka na dan i doktor nije potreban – stara je izreka koja najbolje opisuje koliko je važno pojesti svaki dan ovu voćku. Može se konzumirati u svežem stanju, osmisliti voćna salata u kombinaciji sa kruškom koje su pune vitamina C, magnezijuma i kalcijuma, ili jednostavno napraviti ceđeni sok i uživati u osvežavajućim ukusima jabuke i kruške.
Koliko je zdravo uzeti ih makar za užinu svaki dan, podsetio je i Maxi kuvar Nenad Veljković, koji je kupcima u Maksi supermarketu Alonso pripremao zanimljive obroke koristeći na drugačiji način kruške i jabuke.
Nenad je sa kupcima razgovarao o tome koliko je zdrav način ishrane svima pristupačan, samo je bitno koliko smo spremni to da primenimo. U supermarket Maxi može se pronaći i do 20 vrsta jabuka i krušaka. Saveti ovog popularnog kuvara su uvek dobro došli.
- Najveći je problem navesti samog sebe da se hranimo na zdrav način. Skuvati piletinu, dodati malo oraha i svežih jabuka i sve to preliti medom i limunom učiniće vas osvežavajućim, lakšim, a pritom ništa od toga nije skupo. Bitna je ideja i volja da promenimo pristup prema hrani i načinu na koji se hranimo. Malo voća, šargarepe, cvekle i suvog grožđa može vas podstaći da spremite ukusnu salatu. Ako želite da dodate i komad mesa, možete ga obariti ili ispržiti na par kapi ulja. Na taj način unosite dovoljno proteina i vitamina koji su vam potrebni za sam početak dana. Što raznovrsnije namirnice koristimo, to ćemo se osećati mnogo bolje. Na taj način ćemo biti puni energije i osećaćemo se zdravije - savetuje Nenad Veljković.
Falstaf, pakam, abate, mini, kajzer ili konferens nisu pojmovi u kvizu, sigurno smo ih svi nekad probali, a da nismo znali naziv ovih sorti krušaka koje možete odabrati u Maksi supermarketu. Možete se odlučiti i za neku poznatiju sortu jabuka – greni, ajdared ili crveni delišeš, pa čak i probati kanzi, pink lady ili red prince ili pronaći po svom ukusu ovu voćku izboru od 11 vrsta i napraviti već danas zdraviji ručak.
- Potrebno je da napravimo zdravije izbore svakog dana, da idemo korak po korak i uvodimo neke novine koje nam pomažu da živimo što bolje. Važno je da u svemu tome postoji mesto na kojem se mogu pronaći svi oni proizvodi koji nam prave upravo tu razliku. Zato se trudimo da u Maksiju za sve kupce imamo što veći izbor jabuka i krušaka i da ih u periodu kad polako prolaze praznici, podsetimo i na važnost detoksikacije organizma, unošenja voća i odabira zdravijih namirnica - kaže Nikola Papak, menadžer komunikacija kompanije Delez Srbija.
(Telegraf.rs/ PR)
Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Deki
Od sveg voca i salate najvise volim vrucu prasetinu !!
Podelite komentar