Siniša Mali sa prvacima u akciji "Sa GSP-om od prvog razreda"

 
  • 0

Siniša Mali je rekao da je tema ovogodišnje GSP-ove akcije bezbednost u saobraćaju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević prisustvovali su danas tradicionalnoj manifestaciji "Sa GSP-om od prvog razreda", koja je za mališane i njihove roditelje bila upriličena na Trgu republlike. Događaju je prisustvovao i direktor JKP GSP "Beograd" Željko Milković.

Siniša Mali je rekao da je tema ovogodišnje GSP-ove akcije bezbednost u saobraćaju, ali i prilika da se deca upoznaju sa ovim gradskim preduzećem i gradskim prevozom.

– Za sve osnovce u Beogradu gradski prevoz je besplatan, samo treba da imaju "bus plus" karticu, koja im traje do osmog razreda osnovne škole, što je još jedna prednost za ove mališane.

Foto: Beoinfo

Danas su imali priliku da vide nove školske autobuse, od 12 koji su došli u naš grad, kao i novi elektroautobus. To je nešto potpuno novo što povećava kvalitet javnog prevoza za mališane u našem gradu, ali i svima ostalima daje mogućnost da se lakše i udobno prevoze – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, ove godine ima 633 prvaka više nego prošle godine, i to je obaveza da se radi bolje i da se više sređuju škole.

Foto: Beoinfo

– Ovog leta smo bili posebno vredni i gotovo 100 miliona dinara smo izdvojili za rekonstrukciju i sanaciju 90 škola na teritoriji Beograda.

Negde smo zamenili kupatila, negde stolariju, stolove, stolice, kompjutere i potrudili se da svuda ponešto promenimo kako bi đaci imali što lepše okruženje, ali i kako bi nakon svega ostvarili svoju karijeru u Beogradu i u Srbiji – naglasio je Mali.

Foto: Beoinfo

Kako je naveo, u Beograd je već stiglo deset novih zglobnih autobusa, a još 20 stiže u narednih mesec dana. Od 2015. godine Beograd ima 95 novih autobusa, a sledeće godine će biti još novih vozila.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je đacima prvacima u Beogradu poželeo srećan početak školovanja, a ostalim đacima uspešnu školsku godinu, mnogo znanja i lepih uspomena.

Na Trgu republike mališane su zabavljali mađioničari, kao i najmlađi članovi KUD „Nikola Tesla”, nakon čega su dobili poklone ovog gradskog prevoznika.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA