Kontra-priča od onih na koje ste navikli: Cezar je došao u Beograd da zaradi za život i odlično mu ide (FOTO)
Cezar Cajurao je Filipinac i kuvar po profesiji. Da je stručnjak za azijsku kuhinju kome nema premca, dokaz je činjenica da se u restoranu Voulez-Vous Etage na Vračaru traži mesto više, jer je poznato da iz Cezarove kuhinje izlaze samo vrhunski specijaliteti servirani na najoriginalniji moguć način. U ovom prestižnom lokalu ušuškanom u srcu Neimara, svaki zalogaj zahvaljujući Cezaru dokazuje da jelo zaista može i treba da bude užitak.
Ovo su najtraženiji poslovi u Srbiji: Neke od njih sigurno znate da radite!
Austrija nudi srpskim i bosanskim kuvarima fantastične plate
U Beograd je došao 2014. godine, pošto je radio u jednom azijskom restoranu na Kipru, gde je upoznao ljude iz Srbije. Po njihovoj preporuci dobio je posao u jednom prestoničkom hotelu, nakon čega je sve krenulo da se odvija na najbolji moguć način.
- Živim na Neimaru, odmah preko puta restorana u kome radim kao šef azijske kuhinje. U slobodno vreme šetam Kalemgdanom sa svojim bratom koji radi sa mnom u kuhinji. Posle posla volim da odem u teretanu ili na trčanje. Prijatelji su mi uglavnom Filipinci koji žive u Beogradu, a njih, ako niste znali, ima oko 30, pa zajedno provodimo slobodno vreme i proslavljamo praznike - kaže Cezar za Telegraf.rs.

Iako uživa u srpskoj prestonici, nedostaje mu more, toplo vreme tokom cele godine, i naravno - prijatelji i porodica.
- U rodnu zemlju odlazim na svakih šest meseci, na odmor minimalno dve nedelje. Srbi i Filipinci se dosta razlikuju, i po kulturi i po načinu života, ali mislim da su Filipinci mnogo predaniji poslu. Bilo mi je teško da se priviknem u početku na prisniji odnos koji imaju ljudi sa Balkana - priča ovaj vrsni kuvar.
Otac mu je takođe profesionalni kuvar pa je od ranog detinjstva svoje dane provodio u kuhinji, praveći sushi i ostale azijske specijalitete.
- Najviše volim da spremam topli "fried" sushi koji spada u kategoriju art sushija, tj umetnički sushi. Kada sam došao u Srbiju, kolege su mi prve zime napravile srpsko tradicionalno jelo - sarmu i prezentovale ga kao srpski sushi. I zaista je sjajna, obožavam sarmu! - iskren je Cajuaro.

U Beogradu najviše voli, naravno - lepe devojke, a najmanje činjenicu što živi u potpuno različitoj vremenskoj zoni od prijatelja i porodice.
- Srpski jezik razumem prilično, posebno reči koje su u vezi sa mojom strukom, kao što su vrste ribe i začina. I taman sam počeo da napredujem sa srpskim, a onda je došao moj brat da radi sa mnom u kuhinji, pa uglavnom razgovaramo na filipinskom - priznaje šarmantni mladić.
Kada ga uhvati nostalgija, svira gitaru. O ženidbi još ne razmišlja, ali kaže da je nekoliko njegovih prijatelja već sklopilo srpsko-filipinski brak, i da su svi jako srećni, te da protiv toga nema ništa. Uživa u životu i trudi se da bude najbolji u svom poslu, a u budućnosti vidi sebe kako vodi azijski deo kuhinja lanca restorana Voulez-vous od mimimum šest, sedam poslovnih jedinica.
(J.odabašić - j.odabasic@telegraf.rs)
Video: Ovo je snimak male Dunje minut pre nego što joj se izgubio trag
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
opet ja
stranci dosta lako uspevaju u Srbiji(nevezano od ovog decka).Imamo pomalo ljigavu osobinu (da i ja ali se trudim da je ispravim) da sve sto dolazi sa strane bude -vau.
Podelite komentar
victoria
Snasao se mnogo bolje nego mnogi njegovi zemljaci u inostranstvi, a ima i na milione po raznim zemljama. I ovde covek moze lepo zaradjivati ako dobro zna svoj posao i radi nesto sto se trazi. Znam ljude u Beogradu sto zaradjuju i do 3000 evra. Cezar ne radi toliko mnogos obzirom da svakih sest meseci ide na odmor. To ovde retko ko moze sebi priustiti.
Podelite komentar
Toni
Ko ima svoj restoran u BG ne mora da ide nigde
Podelite komentar