Svečani prijem povodom školske slave Svetog Save u Starom dvoru (FOTO)

 
  • 0

- Ova slava je najbolji povod da vam kažemo veliko hvala. Naša je obaveza i odgovornost da našoj deci damo što više znanja kako bismo ih ojačali za ono što ih čeka u budućnosti – poručio je Siniša Mali prosvetnim radnicima i poželeo im uspeh u budućem radu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali priredio je večeras u Starom dvoru svečani prijem povodom školske slave Svetog Save za direktore osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova.

Sveti Sava je u četiri reči održao lekciju čovečanstvu o kojoj se i danas priča: Radi, pa ćeš imati!

Stefanović, Vulin i Mali PONOVO u školskoj klupi (FOTO) 

On je podsetio da je uticaj Svetog Save na srpsku prosvetu, obrazovanje, kulturu i državu nemerljiv.

Gradonačelnik je naglasio da je grad Beograd prošle godine uložio više od 300 miliona dinara u rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola, vrtića, kupovinu nameštaja i opreme i dodao da treba još više investirati u tu oblast.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Sav taj nameštaj, kompjuteri i zidovi nam ne vrede ukoliko nemamo vas. Treba ulagati, što i činimo, u profesore, nastavnike, direktore u to da vaše znanje oplemenjujete iz godine u godinu kako biste ga i preneli na pravi način. Zbog toga je ova slava i najbolji povod da vam kažemo veliko hvala. Naša je obaveza i odgovornost da našoj deci damo što više znanja kako bismo ih ojačali za ono što ih čeka u budućnosti – poručio je Siniša Mali prosvetnim radnicima i poželeo im uspeh u budućem radu.

Gradonačelnik je rekao da se ova gradska vlast svakodnevno bori za to da se otvaraju nova radna mesta u gradu, za nove investicije jer, kako je naveo, ništa ne vredi ako se deca obrazuju, a svoje snove realizuju u drugim zemaljama.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Borimo se za to da naša deca svoje snove ostvare u našem gradu i našoj zemlji. Zbog toga ćemo nastaviti sa inicijativama kao što je Fond za mlade talente, koji je osnovan prošle godine, a već više od 50 dece ima pomoć grada, nastavićemo sa konkursima i davanjem stipendija za najbolje đake srednjih škola, najbolje studente, 118 stipendija smo dali prošle godine za đake i studente, 55 stipendija za đake i studente sa invaliditetom.

Nastavićemo sa finasiranjem produženog boravka, gotovo 200 nastavnika u 104 beogradske škole bavi se tim aktvinostima, ove godine će biti organizovan treći sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, gde đaci završnih godina osnovnih škola imaju priliku da se upoznaju sa programom i nastavom željenih škola. To je primer uvoda u dualno obrazovanje koje planiramo da sprovedemo zajedno sa Vladom Srbije. To sve možemo uraditi zajedno – naglasio je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Hor MŠ "Josip Slavenski“ je na ovom događaju izveo Himnu Svetom Savi, MŠ „Kosta Manojlović“ numeru „Ko udara tako pozno”, Hor MŠ „Josip Slavenski“ pesmu „Tebe pojem”, a Baletska škola „Lujo Davičo“ baletsku tačku „Krcko Oraščić“.

Tradicionalnom prijemu uoči školske slave prisustvovali su državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gordana Predić, v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, v.d. podsekretara Igor Raičević, pomoćnici sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Elena Bilić i Danijela Marković, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA