Telekom Srbija dobitnik VIRTUS nagrade za dugoročno partnerstvo sa Nacionalnom dečjom linijom

Nagrada predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti kompanije da kroz partnerstva sa različitim organizacijama da svoj doprinos u cilju rešavanja važnih društvenih problema

  • 0

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je Virtus nagrade za dugoročno partnerstvo sa neprofitnim sektorom za saradnju sa Nacionalnom dečjom linijom koja pruža telefonske savete deci širom Srbije.

- Telekom Srbija tradicionalno posebnu pažnju posvećuje deci i poštovanju njihovih prava, stoga smo izuzetno ponosni što je još jednom prepoznata opredeljenost naše kompanije ka društveno odgovornom poslovanju. Već 11 godina uspešno sarađujemo sa Nacionalnom dečjom linijom, a nastavićemo i dalje da pružamo značajnu podršku sa istim ciljem – da se glas dece čuje, da adekvatno odgovorimo na njihove potrebe, kao i da podignemo svest javnosti o dečijim pravima - izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

Foto: Promo Foto: Promo

Postojanje i razvoj telefonskih servisa za decu jedan je od modela promocije dečjih prava i zaštite dece od nasilja, zloupotreba i diskriminacije, kao i prava deteta na bezbedno detinjstvo i život u porodici.

Nacionalna dečja linija (NADEL), pod brojem 116111, predstavlja telefonsko savetovalište za decu sa ciljem da se zaštite od potencijalnih rizika, kao i da im se obezbedi bolje i sigurnije odrastanje. Svojim angažovanjem, Telekom Srbija je omogućio besplatnu telefonsku podršku 365 dana u godini, 24 časa dnevno, sa svih fiksnih i mobilnih linija.

Foto: Promo Foto: Promo

Pored direktnih donacija, pomoć Telekoma Srbija obuhvata i obezbeđivanje opreme, besplatni telefonski saobraćaj i troškove održavanja linije, besplatnu on-call tehničku podršku u bilo koje doba dana ili noći, kao i medijsku podršku. Dodatno, kompanija je pomogla i osnivanje call centra za Roditeljsku liniju (ROLIN), namenjenog odraslima.

- Ogroman posao koji Telekom Srbija obavlja decenijama u cilju podrške civilnom društvu, kroz razne aktivnosti, jeste ono što može biti uzor svima onima koji žele biti socijalno odgovorni. Kada je reč o našim servisima koje obezbeđujemo za decu, mlade i porodicu, možemo  reći da ove usluge možda nikada ne bi ugledale svetlost dana da nije bilo Telekoma Srbija. Ogroman broj poziva koji je opslužen zahvaljujući mogućnosti da deca i roditelji besplatno pozovu naše servise, učinila je da povećamo bezbednost dece, da preveniramo i sprečimo nasilje, mnogo puta do sada. Hvala svima koji su prepoznali koliko je važno imati ovakvog partnera u radu - izjavila je Željka Burgund, rukovodilac programa NADEL i Roditeljski telefon.

Foto: Promo Foto: Promo

Nagrada Virtus za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora dodeljuje se već deset godina od strane Trag fondacije. Za 2013. godinu ova nagrada je u istoj kategoriji dodeljena kompaniji Telekom Srbija za saradnju sa organizacijom Junior Achievement Serbia (Dostignuća mladih u Srbiji).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA