Koliko se u Beogradu promenio bakšiš za godinu dana: Koliko treba da ostavite, a koliko ne ostavljate

Komentari

  • BASA

    16. januar 2017 | 19:09

    Ne idemo cesto u kafanu , ali kada idemo uvek ostavimo 10 % uz racun ! Mislimo da to zavisi od mogucnosti trenutka , sada posle praznika ,tesko !

  • Srbijo na dnu si

    16. januar 2017 | 17:42

    Kako vas nije sramota pisati o baksisu "ni 10% od racuna" a na VMA vrhunski specijalisti i hirurzi dezuraju-RADE 24 h za 2 500 dinara !?!?!?

  • Darko MIskovic

    16. januar 2017 | 14:53

    Ja konobarima uvek ostavljam baksis jer ti momci rade za sitno uvek su prema meni kulturni i fini u Srbiji je nemastina ali mozes ostaviti 200-300 din uvek tebi 300 din nista ne znaci a njima puno

  • ДАДАиста

    16. januar 2017 | 07:16

    "Кафано, хеј кафано!" . . .

  • Nyc

    16. januar 2017 | 04:21

    U Americi konobari rade zamo za baksis i nemaju nikakvu platu, dok kod nas konobar ima fiksnu platu + baksis. U Americi se ostavlja po pravilu 18%. ili ga sami stave na racunu. Ako neko ostavi 10%, onda konobar zna da nesto nije bilo u redu. Znaci, ako nije imao posla taj dan vraca se kuci bez dnevnice, a kod nas je drugacije ..

  • Mila

    16. januar 2017 | 03:39

    Baksis je po meni stvar dobre volje a tako I treba da ostane.Nitko nije duzan da placa necije radnike,to je duznost vlasnika restorana ili drugih ugostiteljskih objekata.To bi bilo isto kao kad dodete kod nekog u kancelariju da obavite nesto i morate da mu dadete napojnicu.Svi radimo za platu i nismo duzni nikom nista da dajemo.

  • Sone

    15. januar 2017 | 22:30

    Ljudi u zivotu vas sluzi samo majka i konobar.Zapamtite to!!!!!

  • Vm

    15. januar 2017 | 21:18

    Nervira me što vlasnici kafića konobarima plate minimalnu platu a od gostiju se ocekuje da placaju njihove radnike.

  • Mr.No

    15. januar 2017 | 21:04

    Mnogima od vas koji ste ovde ostavili komentar ne bih dao ni da prodjete pored ugostiteljskog objekta, a kamo li da udjete u njega. Imate dragstor, market itd..pa lepo kupite i ispred se pocastite.

  • Zima

    15. januar 2017 | 20:58

    Lako je dodati baksis u londonu,parizu,americi... Da mi imamo takav standar,onda bi bilo ok. Mi imamo njihove cene a standard katastrofa. I ako se ‘placa ljubaznost‘ onda bi skoro svugde trebalo ostaviti baksis,prodavnica,pijaca .... To im je posao,ako nece da rade kako treba bez baksisa,do vidjenja i otkaz

  • SALE

    15. januar 2017 | 20:58

    ZAŠTO BIH OSTAVIO BAKŠIŠ KONOBARU ? Koji imaju mesečna primanja 35+ hiljada a tu platu u Srbiji mnogi sanjaju,zašto ne bih onda svuda ostavljali bakšiš na pijaci,u marketu,u posti,na trafici,itd itd?

    • 15. januar 2017 | 23:31

      bbb

      @SALE

      Alo sine pokazi tog konobara koji ima platu35+,u kojoj to drzavi,a ti nemoj da ides po kaficima i restoranim,imas trafike i kioske brze hrane,tamo ne moras da ostavljas baksis

    • 16. januar 2017 | 12:03

      KrisD

      @SALE

      Preporuci te lokale sa tom platom. Kako stoje stvari sa platama, svi bi želeli da radimo tamo.

  • Reku

    15. januar 2017 | 20:33

    U americi je nepisano pravilo ali moras da ostavis baksis a negde ti odma uracunaju u racun ;)

  • Kolega

    15. januar 2017 | 20:14

    Ma lepo se zivi malo od baksisa i malo od kraduckanja...

  • ???

    15. januar 2017 | 20:04

    Najveci lopovi!!!Cast izuzetcima!A kad pokradu ljude i gazdu i jos dobiju baksis i izadju na 150e za vece to se ne spominje...Sve ja razumem i oni sa svakakvima imaju posla i to je tacno.ali.isto znam da dosta kradu...

  • Rumplstinckin

    15. januar 2017 | 19:58

    Baksis se zaradjuje ljubaznoscu, kvalitetom usluge. Nazalost retki su pravi konobari.

  • marina

    15. januar 2017 | 19:56

    Ja uvek ostavljam, nekako mi je jadno da ne ostavim konobaru, a uglavnom su uvek jako fini. Nisam imala situacije da su bezobrazni ili da imam neke zamerke. Nikad ispod 100din ne ostavim zaoce racune ispod 1000din, mislim da je to ok. Na vece racune ostavim tih 10% uvek. Ne volim skrte ljude i jako gledam kako se neko ponasa prema konobarima, hostesama, sobaricama u hotelu i generalno na svim mestima gde je gost. Ako je bahat i ne postuje zaposlene i ne da im lep baksis, ta osoba se skoro uvek sroza u mojim ocima poprilicno. Pritom niko od tih ljudi nije sirotinja, samo su skrti i to je isto jaaako ruzna osobina, koju bas ne volim kod ljudi. Bas puno mozes saznati o coveku kada vidis kako se ponasa prema nekome ko mu je podredjen u odredjenom trenutku...

  • NSs

    15. januar 2017 | 19:32

    Danas je na žalost malo pravih konobara koji znaju posao. Svi se hvataju tacne. Prednost po kafićima imaju atraktivne devojke koje treba da su samo lepe a o poznavanju posla ma šta ti treba šta ćeš popiti i evo ti. I onda a bakšiš.

  • Bizon

    15. januar 2017 | 19:31

    Neljubaznim konobarima ne ostavim ni dinar.

  • Torima

    15. januar 2017 | 19:30

    Ma pazi majku mu, na racun od 800 din, musterija ti da 1000 i ceka kusur. Pa naravno da ce da ceka, nije pare brao na drvetu... Neka ide cetiri puta nedeljno u kafic i da svaki put ostavi po 200 din to je 3200 mesecno za baksis. Koga bre vi za*ebavate?? Racun se zaokruzuje kad je 780 na 800, a ne na 1000...

    • 15. januar 2017 | 20:00

      Doca

      @Torima

      Naravno !

    • 15. januar 2017 | 20:02

      Džedaj

      @Torima

      Upravu si

    • 15. januar 2017 | 20:10

      Драган

      @Torima

      А јеси и проклет... Па да немаш новац не би ни ишао у кафану. Ко заслужи добије. Мени се десило да оставим бакшиш, конобар као да добије на лотоу, а сутрадан кад сам дошао по заборављрну табакјеру и упаљач он се прави мутав, у старту слаже, а мој упаљач на његовом столу. Није ми до 2,5 € него је то успомена. Има нас свакаквих...

    • 15. januar 2017 | 20:24

      Niki riki

      @Torima

      Zato nikad neces ni imati,STIPSOOO!!!

    • 15. januar 2017 | 20:46

      Caca

      @Torima

      Ako nemaš novca da platis piće i ostaviš konobaru bakšiš onda lepo sedi kući i popij kafu,a ne da glumis gospodina a ne ostaviš bakšiš konobaru. Umesto što daješ pare u kafani upisi kurs bontona,možda onda shvatiš o čemu čovek priča

    • 16. januar 2017 | 16:31

      Konobar

      @Torima

      Izvini ali takvi kao ti i ne idu u restorane..

    • 6. februar 2017 | 16:10

      Miki

      @Torima

      Tako je bre!!!Umesto da poslodavci placaju radnike ovi cekaju baksis,a sto je narod jedva odvojio da izadje na pice ili veceru,jos treba da se oseca lose i da mu presedne sto je pojeo i popio.

  • Dragan

    15. januar 2017 | 19:27

    Nema da dobijes nista,sve vam je skupo

    • 15. januar 2017 | 20:56

      Gospodin

      @Dragan

      Pa ti ako me znas kako se ponosa po ugostiteljskim objektima i koja je kultura ostavljanja baksisa,ti onda sedi kuci pa mama neka te sluzi,ili sedi u park i udri po zidarcu!!!

  • Vlada

    15. januar 2017 | 19:23

    Ja nikada ne castim konobara. Eventualno 10 dinara. Zasto njega da castim. Ako vec cascavam castio bi kuvara koj mi je napravio hranu a ne ovog sto samo donese

    • 15. januar 2017 | 21:03

      Dron

      @Vlada

      E vala i jesi u pravi sto se kuvara tice. Pa sta zamisljaju ti konobari ko da su doktori pa i njima cast. Casti Kurtu casti Murtu pa dokle vise! Kaze doticni konobar u tekstu zna se kako je na zapadu ...zna se da...ali na zapadu konobari nemaju platu vec im je to plata pa nek se medjusobno takmice ,tamo gost bira ko ce da ga sluzi pa tu i casti i deset posto i vise.

    • 15. januar 2017 | 23:34

      bbb

      @Vlada

      Ti onda spremaj sam hranu u kuci,pa onda sam i iznesi sebi sa sto,nema potrebe da ides u restoran

    • 16. januar 2017 | 02:26

      Caca

      @Vlada

      Ti kuvari imaju duplo vecu platu nego profesori na fakultetu, dok konobari imaju najviše 25 000 platu. Tako da se ne praviš pametan mnogo;klosarcino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA