VEGAPČIĆ JE ĆEVAP ZA VEGANE: Prodaje se u centru Beograda, pogledajte od čega ga prave! (FOTO)
U moru proizvoda lokalnih zanatlija i ugostitelja prisutnih na novogodišnjem, sedmom po redu, Trgu otvorenog srca, jedan se zasluženo izdvojio svojom originalnošću, jedinstvenom recepturom i ukusom koji čak i ne goji. U pitanju je "vegapčić".
NOV NAČIN DA VAS UGREJEMO U 2017. godini: Kuvano pivo sa medom... Dobro ste pročitali (FOTO)
Idejni tvorci ovog veganskog ćevapa, kako samo ime sugeriše, začudo dolaze iz Rume, gde se umesto isključivo proizvodnjom mesnih proizvoda oni bave i uzgojem "zelene farme".
- Reč je o organskoj farmi na kojoj proizvodimo klice. Naš tehnolog je vegetaijanac, tako da smo rešili da pokušamo sa njegovom recepturom. Od proklijalog žita, malo luka i začina, napravili smo "vegapčić". Dnevno ovde ispečemo oko 1.000 komada, što pokazuje koliko se zaista dopada ljudima - objašnjava vesela družina iz Vojvodine i dodaje da su se na ovaj korak odlučili kako bi obradovali i one koji ne vole meso ili im je više muka od teške, masne hrane kojom obiluju praznični stolovi.
Jedan od njih je i Goran iz Ljubljane, takođe vegetarijanac. Kaže da je vegapčić odličan, u šta smo se i sami uverili.
- Pikantan, sočan, dobre teksture, više nego pristupačan (porcija od pet komada košta 100 dinara) - slažemo se u oceni, dok punih stomaka napuštamo ovaj prostor i ustupimo ga brojnim turistima i građanima izgladnelim od šopinga i novogodišnjih planova i odluka.
Jedna od njih može da bude i da se zdravije hranite!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Šef Kuhinje
Kaki bre vegapičići, kaki bakrači...
Podelite komentar
Jelena
Ništa im sveto nije.. Kud ide ovaj svet?
Podelite komentar
veganka
a pored spremaju gurmansku pljaskavicu na kajmaku u domacoj lepinji, ma jednostavno odvratno, bljak...
Podelite komentar