UNITAS PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Ne posmatraj, reaguj!

 
  • 0

Unitas Fond sprovodi projekat edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije, te uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a, gde je integralni deo projekta i kampanja širenja svesti naše javnosti

U okviru ovog projekta Unitas Fond je zajedno sa Mikser produkcijom i u koprodukciji RTS-a, realizovao film "Posmatrači" koji će premijerno biti prikazan na RTS-u 18. oktorba u 20 časova, na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Kako bi se svest javnosti o problemu trgovine ljudima dodatno povećala, kampanja čiji je slogan "Ne posmatraj – reaguj!", će paraleleno pratiti realizaciju i distribuciju samog filma. Kampanja poziva i uključuje poznate i uticajne ličnosti, od kojih su samo neke Nela Mihajlović, Aleksandar Šapić, Tanja Peternek-Aleksić, Nenad Jezdić, Nebojša Ilić, Aleksandar Kubura, Željko Vasić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, koje će svojim angažovanjem i video porukom u dodatnoj meri dopreti do javnosti i doprineti da se poruke “Posmatrača” što glasnije čuju.

Kampanja ima za cilj da putem komunikacionih kanala dopre do što većeg broja recipijenata, te da putem društvenih mreža, medija i obrazovnog sistema obavesti javnost i ukaže na zastupljenost, te moguću prevenciju ovog globalnog, a sveprisutnog krivičnog dela.

U tom cilju, kampanja STOP TRGOVINI LJUDIMA! Ne posmatraj, reaguj! će simultano, biti sprovedena i putem društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter), a uz podršku velikog broja ličnosti iz javnog života, koje će fotografisanjem pored stencilsa #Posmatrači skrenuti pažnju na važnost i značaj prevencije i edukacije na temu trgovine ljudima. Na ovaj način, učesnici kampanje će pozvati građane da u ovoj borbi, koja se tiče svih nas, ne budu samo #Posmatrači, već da se i sami uključe u akciju širenja svesti o ovom problemu, te da, kada uoče (potencijalne) žrtve trgovine ljudima reaguju, kontaktiranjem nadležnih institucija (Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima na dežurni broj tel. 063 610 590).

Foto: Promo Foto: Promo

Nakon emitovanja na RTS-u, film "Posmatrači" će obići i veliki broj osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi se podigla svest dece, ali i roditelja, nastavnika, predavača i čitave zajednice o trgovini ljudima i tome kako ovu kriminalnu radnju sprečiti i iskoreniti.

O Unitas Fondu:

Unitas Fond je međunarodna humanitarna organizacija koja nastoji da pronađe rešenje za borbu protiv trgovine ljudima, razvijajući programe prevencije, edukacije i pružanju podrške na temu trgovine ljudima.

U 2015/2016 godine Unitas fond je u Srbiji pokrenuo projekat "Prevencija i edukacija omladine i dece o problemima trgovine ljudima", zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima, gde je obučio 80 trenera iz oblasti prosvete na ovu temu, koji će u ovoj školskoj godini nastaviti edukaciju i prevenciju dece u školama širom Srbije.

(Telegraf.rs/ PR)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA