SA BEBOM OD 15 DANA U RUKAMA PREŠLA PUT SPASENJA: Priča migrantkinje Šerife ostaviće vas bez reči! (FOTO)

 
  • 3

Kroz ovaj prihvatni centar svakodnevno prođe oko 300 migranata i njima je ovo drugi dom, dok su na svom proputovanju kroz Srbiju. Danas je taj broj bio čak i duplo veći

Fondacija Ana i Vlade Divac danas je u Miksalištu organizovala tradicionalni ručak za migrante povodom obeležavanja Međunarodnog dana humanosti, u okviru kampanje "Život ne bira puteve".

Fondacija Ana i Vlade Divac pomaže migrantima! Uloženo više od TRI MILIONA u humanitarnu pomoć!

Veliki broj izbeglica strpljivo je čekao svoj red za pultom, gde su im volonteri delili Falafel jela sa Bliskog istoka. Među njima je bila i Sanja Vučić, predstavnica Srbije na Evroviziji, koja je delila obroke sa ostalim voloterima i predstavnicima fondacije Ana i Vlade Divac i Fondacije USAID. Najmlađe je zabavljao klovn, koji je duvajući balone deci bio zanimljiviji od hrane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kroz ovaj prihvatni centar svakodnevno prođe oko 300 migranata i njima je ovo drugi dom, dok su na svom proputovanju kroz Srbiju. Danas je taj broj bio čak i duplo veći.

ZBOG OVOGA ĆE NAS CENITI U SVETU: Građani Srbije su VOLJNI DA POMOGNU izbeglicama!

Među njima, u drugoj prostoriji namenjenoj za majke sa decom, sklonila se od gužve Šerifa, koja se ovde nalazi sa trogodišnjom devojčicom i bebom od svega 30 dana. Na put u bolji život uputila se iz Avganistana, a u Solunu je rodila devojčicu, koju je posle 15 dana prenela u Srbiju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovde imamo svu neophodnu pomoć, naročito deca. Nadamo se, ipak, da ćemo uskoro uspeti da pređemo Mađarsku granicu i da dođemo do Nemačke, gde nam se već nalazi deo porodice - kaže ova hrabra majka, koja je kroz Makedoniju sa tek rođenom bebom u naručju prepešačila oko 20 kilometara.

MIGRANTI SU NAM REKLI DA SU U SRBIJI NAJBOLJE DOČEKANI: Intervju s Anom Koeshall, direktorkom Fondacije Ana i Vlade Divac (FOTO)

Prihvatni centar Miksalište je migrantima drugi dom, dok su na svom proputovanju kroz Srbiju. Tu mogu da se odmore, dobiju hranu, vodu, iskoriste toalet. Mladi boravak u Miksalištu troše na upotrebu računara, proveravajući svoje društvene mreže.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Fondacija Ana i Vlade Divac već godinu dana pomaže svojim projektima na pružanju pomoći migrantima i do sada smo, zahvaljujući pomoći donatora, obezbedili i prosledili humanitarnu pomoć u vrednosti od 1.8 miliona dolara. Ovo danas je deo većeg projekta koji organizujemo u saradnji sa USAID-om "Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu", gde ćemo pored pomoći izbeglicama, pomagati i našim lokalnim zajednicama i opštinama u kojima se nalaze prihvatni centri i centri za azil da se što bolje snađu u ovoj situaciji sa migrantima i u svim budućim potencijalnim kriznim situacijama - kaže Anica Divac, menadžer za komunikacije Fondacije Ana i Vlade Divac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Cilj ovakvih akcija je da skrene pažnja i na veliku solidarnost našeg naroda prema migrantima u proteklih godinu dana, kažu iz ove Fondacije.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA