TARA STANKOVIĆ (12) JE PONOS SRBIJE: Čarobna devojčica sama stigla do Velike Britanije! (FOTO)

 
  • 3

Fondacija koja se bavi zaštitom lika i dela čuvenog barda, izabrala je Tarin rad među 200 najboljih iz čitavog sveta, i on će krasiti ulaz u rodnu kuću najpoznatijeg i najizvođenijeg svetskog dramskog pisca

Učenica šestog razreda OŠ "Stari grad" iz Beograda, Tara Stanković (12), osvojila je prvu nagradu na međunarodnom konkursu Šekspirove fondacije u njegovom rodnom gradu Stratfordu, a njen rad na temu "Napravi kartu dobrodošlice za Šekspirovu kuću '' ocenjen je kao najlepši u internacionalnoj kategoriji.

DANICA (14) JE HRABRO SRCE O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: A glavni motiv za sve joj je sestra BLIZNAKINJA Dragana! (FOTO)

U godini kada se širom sveta proslavlja veliki jubilej - 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, ona se u maju mesecu prijavila na takmičenje i poslala rad urađen od tkanine i papira, opšiven zlatnim koncem.

ČUDESNA JANA (10) UZDRMALA CELU SRBIJU: Ima manje godina nego nagrada, zovu je i u KARNEGI HOL! (FOTO) (VIDEO)

Fondacija koja se bavi zaštitom lika i dela čuvenog barda, izabrala je Tarin rad među 200 najboljih iz čitavog sveta, i on će krasiti ulaz u rodnu kuću najpoznatijeg i najizvođenijeg svetskog dramskog pisca.

- Tarin rad svojom lepotom oduzima dah - napisali iz ove fondacije, koja je njeno umetničko delo proglasilo najboljim u međunarodnoj kategoriji za decu do 16 godina.

Foto: Nebojša Mandić Foto: Nebojša Mandić

Kao nagradu, ova beogrdaska učenica dobila je paket Šekspirovih dela, kao i pozivnicu da sa svojom porodicom bude gost na otvaranju Šekspirove kuće - muzeja u Stratfordu.

Tom prilikom biće otvorena i izložba na kojoj će Tarina karta biti izložena na posebnom mestu.

Foto: Nebojša Mandić Foto: Nebojša Mandić

Inače, Vilijam Šekspir je preminuo pre 400 godina u Stratfordu na reci Ejvon, gradu u kome se i rodio i koji je svojim delom zauvek upisao u anale svetske kulturne istorije.

Šekspirova godišnjica smrti obeležava se u ovoj godini, kako u Velikoj Britaniji, tako i širom sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA