Vesić: Šokiran sam incidentom ispred Skupštine grada

 
  • 3

Prema njegovim rečima, protest je bio najavljen i on nije problem, ali je problem što su okupljeni, kako tvrdi, pokušali da spreče sednicu i odbornike da donose važne odluke za grad

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je šokiran da je što je grupa ljudi danas pokušala da spreči sednicu Skupštine grada.

HIT: Amerikanac i Rus pevaju SRPSKE PESME usred Beograda! (FOTO) (VIDEO)

- Ne mogu da verujem da je nekome palo na pamet, to je bilo 50 do 100 ljudi, da pokušaju da spreče gradonačelnika, odbornike i većnike da uđu u Skupštinu grada da bi donosili odluke - rekao je Vesić u Beogradskoj hronici RTS.

Prema njegovim rečima, protest je bio najavljen i on nije problem, ali je problem što su okupljeni, kako tvrdi, pokušali da spreče sednicu i odbornike da donose važne odluke za grad.

- Oni su pokušali da spreče ljude, fizički su napali policajce, jednog su povredili i meni je to neverovatno. Oni koji su to radili su u stvari bili protiv Beorgađana - rekao je Vesić.

Na konstataciju da to nije uticalo na rad odbornika, osim malog odlaganja početka sednice, Vesić je rekao da to nije uticalo zahvaljujući prisebnosti policije, koja je sprečila okupljene da uđu u Skupštinu grada.

Dodao je da razume da svi imaju pravo na različito mišljenje i pravo da protestuje, ali ne i pravo da sprečavaju odbornine da donose odluke.

NEMA VIŠE BILBORDA I GRAFITA: Evo koje izmene u prestonici donosi KATALOG URBANE OPREME

Vesic je kritikovao institucije i udruženja koja se bave zaštitom prava građana, smatrajći da su morali brže da reaguju na nasrtaj na gradonačelnika Sinišu Malog.

- Zaštitnik građana je pred prošli protest najavio da će ga službeno pratiti i uverio se da nikakvih problema nije bilo. Danas kada je napadnut gradonačelnik, zaštitnika nema nekoliko sati, dok nisu počeli da ga prozivaju i pitaju zašto ne reaguje - rekao je Vesić.

Upitan kada se mogu očekivati rezultati istrage o Savamali, Vesić je rekao da ne želi da se meša u rad Tužilaštva, koje vodi istragu, a da će se nakon istrage znati ko je odgovoran, a Skupština grada će tada sprovesti sve odluke.

Govoreći o projektima, Vesić je najavio da će za dva dana biti otvoren tender za fontanu na Slaviji, da je posao izgradnje pristupnih saobraćajnica za Prokop dobila kompanija Štrabag, kao i da će za najviše deset dana biti gotovi radovi u Zmaj Jovinoj ulici.

Upitan kako se dobra ideja uvođenja Komunalne policije pretvorila u problem i kako pomiriti dve strane, građane i komunalce, Vesić je rekao da većina građana nije u sukobu sa Komunalnom policijom, te da se, i kada se nešto desi, sprovodi istraga, a odgovorni kažnjavaju.

- Ne kažem da uvek i u svemu postupaju u skladu sa zakonom, zato postoje pravila i radi se na njihovoj dodatnoj edukaciji, ali i na upoznavanju građana sa pravima komunalaca, i obavezama građana - rekao je Vesić.

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA