Ambasador Levi napušta Srbiju i poručuje: VRATIĆU SE, ALI NE ZNAM KAKO? (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Povodom odlaska ambasadora Izraela Josefa Levija nakon petogodišnjeg mandata, večeras je organizovan svečani prijem u sinagogi "Sukat Šalom" u Beogradu. Tom prilikom mu je uručen orden zahvalnosti

Povodom odlaska ambasadora Izraela Josefa Levija nakon petogodišnjeg mandata, večeras je organizovan svečani prijem u sinagogi "Sukat Šalom" u Beogradu. Tom prilikom NJ.E. gospodinu Josefu Leviju uručen je orden zahvalnosti, a prisutnima se zahvalio na svemu i rekao da mu je žao što je "došao kraj".

- Što bi rekao Švarceneger - vratiću se (I'll be back), ali ne znam kako. Puno vas volim i gde god da odem biću "ambasador Srbije". Bile su to neverovatne godine - poručio je Levi.

"UBIJENA JE DEVOJČICA OD 13 GODINA": Potresna poruka ambasadora Izraela u Srbiji

Takođe, pomenuo je da veoma voli Srbiju i da kad god čuje srpsku himnu oseća da je došao odavde i da je, kako se i u himni kaže, srpski rod.

Zahvalio se premijeru Aleksandru Vučiću koji je, kako je kazao njegov lični, ali i prijatelj Izraela.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U ime predsednika Vlade Aleksandra Vučića, savetnik premijera Srbije za regionalnu saradnju i vere Vladimir Božović poželeo je sve najbolje gospodinu Leviju.

AMBASADA IZRAELA U BEOGRADU: "Sve dok ubice pucaju s namerom da ubiju što više Jevreja, NEĆE BITI MIRA"!

- Levi je od prvog dolaska u Srbiju 1999. godine kao diplomata, pa sve do dana današnjeg svim srcem spoznao i upoznao srpski narod i državu. Svojim diplomatskim umećem učinio je da u njemu imamo pravog prijatelja. Jevrejski narod je kao i srpski mučenički narod zbog čega smo još više zbliženi. Srbi i Jevreji su narodi koji znaju da praštaju, da vole i grade. Gospodin Levi će svedočiti o Srbiji i ovom velikom narodu u zemlji u koju se vraća - kazao je Božović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Božović je još rekao da su Jevreji "utkani" u srpsku državu i da su "zalili" temelje Srbije, a da Srbi to znaju da cene.

DRŽAVA IZRAEL SLAVI 68. ROĐENDAN: Ambasador ove zemlje uručio zahvalnice (FOTO)

Uvaženim zvanicama obratio se i predsednik Jevrejske opštine Beograd, Jakob Salom koji se Leviju zahvalio na svemu i poželeo mu da se vide uskoro. Nakon toga je Leviju uručio orden zahvalnosti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zahvalnost je iskazala i Izraelska Privredna asocijacija u Srbiji ispred koje se obratio gospodin Zoran Stojković.

AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI: Tužno je što se palestinska deca igraju s "plišanim teroristima" (FOTO)

- Gospodin Levi je dao izuzetan doprinos političkim i privrednim odnosima Izarela i Srbije. Siguran sam da će Levi biti izuzetan ambasador ne samo Izarela, već i Srbije gde god se nalazio - istakao je Stojković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Među zvanicama su bili predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin i Ivan Tasovac, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, visoki funkcioner Demokrata Dragan Šutanovac, princ Aleksandar i Katarina Đorđević i drugi visoki državni zvaničnici i članovi diplomatskog kora.

Prijem su svojim nastupom uveličali umetnički ansambl Vojske Srbije "Stanislav Binički" koji je pratio opersku zvezdu iz Izraela, gospođu Jael Sajag i operskog pevača Bojana Bulatovića koji je izveo himnu Izraela i Srbije.

Pogledajte šta je tom prilikom izjavio odlazeći ambasador Levi:

(Slađana Vasić)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA