KOLAPS U PRESTONICI: Olujno nevreme potpuno paralisalo Beograd! (VIDEO)

 
  • 0

Na glavni grad su se tokom popodneva i večeri sručila dva izuzetno jaka pljuska, pa je saobraćaj bio u prekidu, a ulice poplavljene. Za samo nekoliko sati palo je čak 40 litara kiše po kvadratnom metru

Veliko nevreme se tokom popodneva večeri obrušilo na prestonicu! Ogromne količine vode stvorile su potpuni kolaps na gradskim mostovima i ulicama u skoro svim delovima grada.

Tokom čitavog dana u Beogradu su se smenjivali kiša i sunce. Međutim, u popodnevnim satima prestonicu je zahvatilo jako nevreme, koje je najviše pogodilo južne i istočne delove grada. Ipak, još jedan pljusak se dogodio između 21.30 i 22.30, a temperatura se spustila za čitavih 10 stepeni. Za samo nekoliko sati, u Beogradu je palo čak 40 litara kiše po kvadratnom metru!

Osim vetra koji je praktično "otimao" kišobrane iz ruku Beograđana, prvi nalet nevremena, oko 17 časova, doneo je velike muke i vozačima. Reporteri portala Telegraf.rs, koji su bili na beogradskim ulicama, zabeležili su da je čitavih petnaest minuta bilo gotovo nemoguće voziti četvorotočkaše. Beograđani su svoje automobile parkirali na autobuskim stajalištima pored auto-puta Beograd-Zagreb, na travnjacima i ispod nadvožnjaka, čekajući da neverovatno jak pljusak prođe. U pojedinim delovima Novog Beograda nekoliko minuta padao je i grad!

U blizini novobeogradskih blokova, zbog kiše je došlo i do pada u naponu mreže, pa su tramvaji oko 15 minuta stajali, zbog čega se na šinama napravila velika kolona. Veliki problem imali su i lekari, jer je na auto-putu kod Hitne pomoći voda takođe stvorila glavobolje, zbog čega su formirane kilometarske kolone.

Zbog velike količine vode, poklopci šahtova u Bulevaru vojvode Mišića su se podigli i odvojili, a slivnici zapušili, tako da je ubrzo ova prometna saobraćajnica ličila na reku. Voda je dopirala sve do visine točkova pa se nekoliko vozila ugasilo i napravilo još veću gužvu, a policija je odmah pozvala ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" da saniraju zagušenje šahtova.

Vozači koji su se uputili iz pravca Pančeva ka gradu morali su da imaju mnogo strpljenja, jer je voda na mostu dostigla dubinu od oko 20 centimetara, pa se veliki broj automobila ugasio. Na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu zbog toga se stvorila velika gužva i saobraćaj je bio blokiran gotovo sat.

(M. S. / Večernje novosti / Foto: Večernje novosti)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA