≫ 

Novinari dobijaju svoj trg u Beogradu

- Odluka stupa na snagu 31. decembra i važi za sledeću godinu, što znači da ćemo ispoštovati sve odluke koje su opštine do sada donele. One su i obavezne da na svojoj teritoriji urade planove za te bašte - rekao je Vesić

  • 0

U čast velikim novinarskim imenima koja su decenijama radila u dnevnom listu Politika i stvarala srpsko novinarstvo, gradski odbornici izglasali su danas da se trg na uglu Makedonske i Cetinjske ulice nazove Trg Politika.

TRG "POLITIKE": Ideja koja će obeležiti deo srpske istorije i ulepšati Beograd (FOTO)

Kako je objasnio gradski menadžer Goran Vesić, Politika je zaslužila da ima svoj trg, jer to nije samo javno glasilo, već institucija srpskog društva.

Grad Beograd smanjio masu zarada za sedam odsto

- Kao grad, u dogovoru sa Politikom, čija je to bila inicijativa, odajemo počast svim velikim novinarskim imenima koja su radila u Politici i stvarala srpsko novinarstvo - rekao je Vesić.

Dodajući da imenovanje tog trga neće dovesti do promene adrese građanima koji žive u okolnim ulicama, Vesić je istakao i da će tokom ove godine biti urađen projekat rekonstrukcije tog trga.

- Sva velika novinarska imena koja su stvarala Politiku dobiće svoje zvezde, odnosno pločice sa imenom na trgu, pa će građani moći da se podsete svih tih ljudi koji su bili veliki deo srpskog novinarstva. Time ćemo im odati počast i pokazati da obeležja ne moraju da dobijaju samo političari i generali, već i novinari, glumci, sportisti - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradski odbornici usvojili su danas i odluku o uređenju bašta u pešačkim zonama na teritoriji Beograda, a koje će biti dozvoljene samo pod veoma strogim i striktnim pravilima različitim u odnosu na druge delove grada.

- Zabranjene su zatvorene bašte u pešačkim zonama, moraju da se nalaze po sredini i da bude prostor od 1,2 metra za prolaz građana. Ne mogu da postoje rashladni uređaji i vitrine u baštama, njihova ograda ne sme da bude viša od metar, i moraju da imaju saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kako bi se uklopile u sredinu u kojoj se nalaze - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je dodao dapravila koja se odnose na suncobrane i njihovu boju ostaju na snazi u u ovom slučaju.

- Odluka stupa na snagu 31. decembra i važi za sledeću godinu, što znači da ćemo ispoštovati sve odluke koje su opštine do sada donele. One su i obavezne da na svojoj teritoriji urade planove za te bašte - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA